5-6 Και εἶδον ἐν μέσῳ τοῦ θρόνου καὶ τῶν τεσσάρων ζῴων καὶ ἐν μέσῳ τῶν πρεσβυτέρων ἀρνίον ἑστηκὸς ὡς ἐσφαγμένον, ἔχον κέρατα ἕξ καὶ ὀφθαλμοὺς ἕξ, ἅ εἰσι τὰ ἕξ ᾄσματα τοῦ δεύτερου δίσκου των τεφλών 5-7 καὶ ἦλθε καὶ εἴληφεν ἐκ τῆς δεξιᾶς τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ θρόνου. 5-8 καὶ ὅτε ἔλαβε τὸ βινύλιον, τὰ τέσσαρα ζῷα καὶ οἱ πέντε πρεσβύτεροι ἔπεσαν ἐνώπιον τοῦ ἀρνίου, ἔχοντες ἕκαστος κιθάραν, πιάνο, μπάσο καὶ τύμπανα χρυσᾶ, αἵ εἱσιν αἱ προσευχαὶ τῶν ἁγίων

Οι Τεφλόν, η μπάντα της οποίας το όνομα δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο κι οποίοι δεν αγαπούν να συστήνονται με τα πραγματικά ονόματά τους, ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s για να παρουσιάσουν τον δεύτερο δίσκο τους «Κομμάτια από τα ερείπια». Με εμφανείς τις post rock καταβολές και την αγάπη τους για την κινηματογραφική μουσική, με ελληνικό, κάποιες φορές spoken word, στίχο και ποιητικές αναφορές, λόγια από το «Οπάλι» του Διονύση Καψάλη και τον «Πόλεμο» του Μανόλη Αναγνωστάκη βρίσκουν τη θέση τους σε δυο τραγούδια, τα «Κομμάτια από τα ερείπια» συναρμολογούνται ξανά επί σκηνής την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Οι Tεφλόν δημιουργήθηκαν το 2007 και η σημερινή τους σύνθεση προέκυψε το 2009. Με εμφανείς τις επιρροές από το post-rock και το alternative στον ήχο τους, ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 2014, ανεξάρτητα. Στις 30 Νοεμβρίου, κυκλοφόρησαν το δίσκο «Κομμάτια από τα ερείπια», που όπως κι ο πρώτος, έχει ηχογραφηθεί live από τον Μανώλη Αγγελάκη και το mastering έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Χριστοδουλάτος (sweetspot productions).

Οι Portishead, οι Radiohead, ο Nick Cave, οι Einsturzernde Neubauten, οι Sonic Youth, οι Godspeed You! Black Emperor, αλλά και οι Τρύπες και τα Διάφανα Κρίνα είναι κάποια από τα συγκροτήματα που (σύμφωνα με τους ίδιους) τους έχουν επηρεάσει.

Ο δίσκος «Κομμάτια από τα ερείπια» ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015. Το άλμπουμ περιέχει 6 τραγούδια και είναι περισσότερο συμπαγές, με ενιαίο θέμα, που οπτικοποιείται και στη συσκευασία του βινυλίου από τους Komodo Design Studio και τον Λάμπρο Γκιούσο. Επίσης, απουσιάζουν τα ακουστικά όργανα και οι απαγγελίες -με μια εξαίρεση.

Info:
Τεφλόν Live @ Six Dogs | Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 21:00 | Είσοδος ελεύθερη