Ο περαστικός μπροστά μου σηκώνει ξαφνιασμένος το κεφάλι. Η γκρίζα και βρώμικη Πατησίων μόλις απέκτησε έναν εναέριο κήπο, ένα όργιο χρωμάτων και καλοκαιρινών εικόνων. Το καμένο ΜΙΝΙΟΝ, που εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό και κανένας δεν ξέρει αν θα λειτουργήσει στο μέλλον, με πολλά σχέδια, όπως αυτό της εγκατάστασης του ΥΠΕΚΑ να έχουν ναυαγήσει, έχει πλέον καινούργια όψη.

Στη θέση της πράσινης λινάτσας, ένα έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη καλύπτει σε όλο το ύψος και την έκταση τις όψεις του παλιού πολυκαταστήματος, με ένα φανταστικό κήπο να στέκεται κάτω από τον ουρανό. Μια καλοκαιρινή εικόνα με ζωντανά πράσινα, ανέφελο ουρανό, ένα γουρούνι ανάμεσα σε ένα κήπο με καρπούζια και έναν σκαντζόχοιρο να κρυφοκοιτάζει, αλλάζει την όψη και δίνει χρώμα στο περιβάλλον.

Μινιόν

Το έργο του εικαστικού και διεθνούς καλλιτέχνη προσφέρει μια δυναμική απόδραση από το αστικό τοπίο, με το φυτικό και ζωικό βασίλειο να αναδεικνύει τη δύναμη της φύσης, όπως συμβαίνει στα έργα του, που με αυτό τον τρόπο υμνούν τη ζωή.

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου στο προκαταρκτικό έτος (1974 – 1979). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας. Συνέχισε τις σπουδές του στη Beaux – Arts στο Παρίσι για τρία χρόνια. Από το 1987 έως και σήμερα εκθέτει στην Γκαλερί Samy Kinge – Παρίσι.

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν

Μινιόν