Όσοι ακόμα δεν έχουμε την ευκαιρία μιας απόδρασης για το ΣΚ που μας έρχεται τότε οι δράσεις που προτείνουμε για την πόλη ίσως χαροποιήσουν μικρούς και μεγάλους. Διασκεδαστικά εργαστήρια, καγιάκ, πεζοπορίες μετά μουσικής και υπαίθριο σινεμά μερικές από τις προτάσεις μας.

Διασκεδαστικές Δράσεις

Σάββατο 14 Ιουλίου, 11.30
Παιχνίδια αστρονομίας – Αστεροσκοπείο Αθηνών
Παιδιά 4-7 ετών

Διαδραστικό και βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο γίνεται με απλό και κατανοητό τρόπο μέσα από παιχνίδια, η παρουσίαση του Ηλιακού μας Συστήματος, των πλανητών και φυσικά του Ήλιου. Ακολουθεί, επίδειξη του τηλεσκοπίου Newall και τέλος παρατήρηση (καιρού επιτρέποντος) του Ήλιου από το ηλιακό τηλεσκόπιο.

Η παρουσίαση θα επαναληφθεί στις 13.30
Γενική είσοδος 5,00 Ευρώ
Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο, Αθήνα

Σάββατο 14 Ιουλίου, 17.30
Καγιάκ στο κανάλι – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 10+

Αθλητικό πρόγραμμα που στόχο έχει τη γνωριμία μικρών και μεγάλων με το καγιάκ, ενώ συγχρόνως δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας.

Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 17.30
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.

Για παιδιά άνω των 10 ετών & ενήλικες, έως 20 συμμετοχές ανά 30 λεπτά. Απαραίτητη η παρουσία συνοδού για παιδιά κάτω των 15 ετών

ΚΠΙΣΝ, Κανάλι

Σάββατο 14 Ιουλίου, 18.00
Αφήγηση παραμυθιών και ζωντανή μουσική βραδιά – Καταφύγιο Φλαμπούρι
Για όλη την οικογένεια

Μια ξεχωριστή δράση που περιλαμβάνει πεζοπορία, αφήγηση παραμυθιού και μουσική. Ξεκινώντας από το καταφύγιο Φλαμπούρι, μέσα από μια όμορφη διαδρομή στο δάσος, οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν στο σημείο όπου θα απολαύσουν την αφήγηση παραμυθιών. Στη συνέχεια επιστρέφοντας από διαφορετική διαδρομή, θα γυρίσουν και πάλι στο καταφύγιο Φλαμπούρι.

Στη διαδρομή αυτή μαζί θα είναι τα Παραμυθοκαμώματα με αφηγήτρια παραμυθιών τη Βιργινία Κοκκίνου, ενώ θα «ντύσει» μουσικά την αφήγηση ο Γιάννης Ανθόπουλος και Εμμανουήλ Παλιάκης.

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 17:30′
Ώρα εκκίνησης πεζοπορικής βόλτας από το Φλαμπούρι 18:00′
Διάρκεια πεζοπορικής βόλτας ~1:30′ ώρα.
Διάρκεια αφήγησης ~1:00′ ώρα.
Ώρα επιστροφής ~20:30′

Καταφύγιο Φλαμπούρι, τηλ 21 0246 4666

Σάββατο 14 Ιουλίου, 18.30
Pop Up Playground – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 3+

Διασκεδαστική δράση STEAM για τους μικρούς με τους γονείς τους. Οι ιδέες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών κατευθύνουν το παιχνίδι μαζί με μια μεγάλη συλλογή από ευφάνταστα steΑm παιχνίδια και δραστηριότητες που προάγουν την επιστημονική αλλά και τη δημιουργική σκέψη. Οι γονείς με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών υποστηρίζουν την ανακάλυψη παρέχοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον με διακριτική αλλά ουσιώδη αλληλεπίδραση.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Gamely

Μέγιστος αριθμός συμμετοχής έως 10 παιδιά και 10 γονείς ανά εργαστήριο, με προεγγραφή εδώ

18.30-19.00, 19.10-19.40 | 3–4 ετών
20.00-20.30, 20.40-21.10 | 5–6 ετών

ΚΠΙΣΝ, Μεσογειακός Κήπος

Σάββατο 14 Ιουλίου, 18.30
Εργαστήρια στο βαθύ μπλε: Βρες το άστρο σου – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Καλλιτεχνικό εργαστήρι που συνδυάζει αστροπαρατήρηση με εικαστική δράση. Πλανήτες θα συναγωνιστούν με αστέρια, κομήτες με ουράνια σώματα, με στόχο να γίνουν πιο λαμπερά.

Αστροφώτιστα έργα τέχνης όπως η «Έναστρη νύχτα» του Vincent van Gogh και «Οι αστερισμοί» του Joan Miró συναντούν το ταξίδι του «Μικρού Πρίγκηπα» του Antoine de Saint-Exupéry σε άλλους πλανήτες και αποτελούν την έμπνευση για να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι το δικό τους ζωγραφικό άστρο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός
Η δράση διαρκεί 1 ώρα και θα επαναληφθεί στις 19.30 (έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο)

ΚΠΙΣΝ, Πίδακες Νερού

Κυριακή 15 Ιουλίου, 19.00
Yoga για παιδιά – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 4-12 ετών

Πρωτότυπη δράση που απευθύνεται σε μικρά παιδιά με βασικό περιεχόμενο μια παιδοκεντρική και διασκεδαστική προσέγγιση της yoga. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα να δυναμώνουν, να βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga.
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλείσθε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα

ΚΠΙΣΝ, Λαβύρινθος

Κινηματογράφος

Σάββατο 14 Ιουλίου, 21.00
Ο Ρατατούης – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Mε τη δράση «Park Your Cinema Kids» το ΚΠΙΣΝ θέλει να φέρει τους μικρούς επισκέπτες του κοντά σε μερικά από τα πιο διαχρονικά αξιολάτρευτα κατοικίδια ζωάκια του σινεμά που μας συντρόφευαν από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Γάτες, σκυλάκια, πτηνά, μέχρι και τρωκτικά, έρχονται να μας θυμίσουν πόσο πολύ αποζητάμε την παρουσία τους όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας, ακόμη και όταν κάνουν τις πιο ζαβολιάρικες ανακατωσούρες, διαρκώς γύρω από τα πόδια μας. Για εκείνους που έχουν κατοικίδια, απλά, είναι οικογένεια.

Ο Ρατατούης, αποτελεί την όγδοη παραγωγή animated ταινίας μεγάλου μήκους από το studio της Pixar, θεωρείται πραγματικό αριστούργημα του είδους, ενώ έχει βραβευτεί με Oscar το 2008. Ο νεαρός Ρεμί ονειρεύεται να γίνει μεγάλος και τρανός σεφ των Παρισίων, στα χνάρια του φημισμένου μετρ της γεύσης, Γκουστό. Και θα τα καταφέρει με τη βοήθεια του πιο απρόβλεπτου συνεργάτη.

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης
Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους
Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
Σκηνοθεσία: Brad Bird

ΚΠΙΣΝ, Ξέφωτο