Τα εξαιρετικά έργα τέχνης του Yves Klein ζωντανεύουν τους χώρους του Blenheim Palace, προσθέτοντας μια πινελιά πρωτοπορίας στο μπαρόκ εσωτερικό του. Αυτή είναι η ιδέα μιας έκθεσης που διερευνά τις έννοιες της ομορφιάς και της ευαισθησίας των καλλιτεχνών δια μέσου των αιώνων.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έργα σύγχρονης τέχνης, ζωγραφιές, γλυπτά και εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας του Κλάιν σε αντιδιαστολή με τον διάκοσμο και τα έργα τέχνης του παλατιού του 18ου αιώνα, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

To Μπλενχάιμ στο Oxfordshire της Αγγλίας υπήρξε κάποτε κατοικία του πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ. Τώρα, είναι ανοιχτό στο κοινό και παρέχει ένα σκηνικό εποχής σε εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών όπως ο Ai Weiwei και η Jenny Holzer.

Ο Γάλλος πρωτοπόρος καλλιτέχνης Υβ Κλάιν είναι γνωστός παγκοσμίως για το μπλε χρώμα που χρησιμοποιούσε στα έργα του, κάτι που τον οδήγησε να δημιουργήσει το δικό του χρώμα που ονομάζεται IKB (International Klein Blue) το 1960.

Η χρωστική αυτή ουσία έγινε σημαντικό μέρος της πρακτικής του και μες από αυτό το χρώμα προσπάθησε να φτάσει το «άπειρο» και «υψηλό» της τέχνης του. Η έκθεση αυτή θεωρείται ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες εκθέσεις έργων του Κλάιν στη Βρετανία και  συμπίπτει με τα 90α γενέθλια του καλλιτέχνη, ενώ σηματοδοτεί και την πέμπτη επέτειο από την ίδρυση του Blenheim Art Foundation.

Η έκθεση Yves Klein Contemporary Art Exhibition στο Blenheim Palace διαρκεί μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2018.