Το Peter Hall Performing Arts Center δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα κέντρα σύγχρονης τέχνης που διαφημίζουν οι πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η διαφορά του είναι ότι σχεδιάστηκε ως κέντρο τεχνών ενός σχολείου στο Cambridge.

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Haworth Tompkins, το νέο θέατρο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 400 άτομα και διαθέτει γυάλινο φουαγέ με φυσικό εξαερισμό. Το Κέντρο Τεχνών πήρε το όνομά του από τον διάσημο Βρετανό σκηνοθέτη σερ Πίτερ Χολ, ο οποίος υπήρξε μαθητής στο Perse School τη δεκαετία του 1940.

Το κτίριο αυτό ενσωματώνει σε αντίθεση με τα επαγγελματικά θέατρα έναν παιδαγωγικό ρόλο όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του κέντρου τεχνών και περιλαμβάνει επίσης μια αίθουσα πρόβας και διδασκαλίας, καθώς και έναν εκθεσιακό χώρο. Σκοπός της ύπαρξης αυτού του κέντρου είναι να έρθουν οι μαθητές σε ολιστική επαφή με το θέατρο μαθαίνοντας για τον φωτισμό, τον ήχο και το σχεδιασμό μιας σκηνοθεσίας. Το κτίριο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να συνδυάσει ένα πλαίσιο από διαφορετικά στυλ και κλίμακες και να είναι ένα ήρεμο και συμμετρικό με τα υπόλοιπα σχολικά κτίσματα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Haworth Tompkin έχει επίσης ανακαινίσει το Bristol Old Vic, προσθέτοντας ένα νέο δημόσιο φουαγιέ στο κτίριο I-listed που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «δημόσιο δωμάτιο» για την πόλη.