Με μια ανακοίνωση,  το φεστιβάλ του Glastonbury δήλωσε την πρόθεσή του να απαγορεύσει τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών, καθώς η χρήση τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αποτελεί ένα ακόμα ρεκόρ του πιο διάσημου τόπου συγκέντρωσης μουσικόφιλων από όλο τον κόσμο. Η πρόθεσή τους να υπάρξει ένα φεστιβάλ πιο φιλικό για το περιβάλλον θα εφαρμοστεί κατά πάσα πιθανότητα από το 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πλαστικές φιάλες χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ενώ από το 2014 το Φεστιβάλ προτείνει φιάλες από ανοξείδωτο χάλυβα φιλικές προς το περιβάλλον και ανοξείδωτα φλυτζάνια «μη αεροδυναμικά, ώστε να ελαχιστοποιούν τους τραυματισμούς από τη ρίψη» όπως γράφει η ανακοίνωση που εξέδωσαν. Η χρήση των δοχείων αυτών είναι προαιρετική μέχρι τώρα.

Περίπου 800 άνθρωποι αναλαμβάνουν να επαναφέρουν το χώρο στην κανονική του μορφή μετά το τέλος του Φεστιβάλ για να μαζέψουν τόνους σκουπιδιών αλλά και ξεχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμη και έξι εβδομάδες. Το πολυάριθμο προσωπικό δουλεύει σε πεντάωρες βάρδιες για έξι εβδομάδες, ενώ το κόστος ανέρχεται σε 785.000 λίρες.