Το Fårö Creative Learning είναι ένας χώρος πολιτισμού και δημιουργικής μάθησης που οργανώνει σεμινάρια με κεντρικό πυρήνα τις τέχνες και τις επιστήμες. Βασικό μέλημα των προγραμμάτων του είναι η προσοχή και η επιμέλεια των σεμιναρίων καθώς και η εκλεκτικότητα των συνεργασιών του.

Οι δράσεις του Fårö χαρακτηρίζονται από την ιδιαιτερότητα των θεματικών και του περιεχομένου τους αλλά και από την προσοχή που δίνεται στον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά ώστε να αποκτήσει μία ουσιαστική και ευχάριστη εμπειρία. Στο πλαίσιο αυτό, ο καλαίσθητος χώρος συμβάλλει με τρόπο αξιοσημείωτο.

Ξεκινώντας την τρίτη σεζόν λειτουργίας του, το Fårö συνεχίζει τη συνεργασία του με τον Ανδρέα Μαράτο, σε έναν κύκλο σεμιναρίων με θέμα την Ελληνική Ζωγραφική.

Με αυτό το σεμινάριο, θα γίνει μια προσπάθεια ώστε οι συμμετέχοντες να ιχνηλατήσουν σταθμούς στην περιπέτεια της ελληνικής ζωγραφικής, να αναδείξουν τους δεσμούς, τις επιρροές, τις ασυγχρονίες και τις εντάσεις στη σχέση της με τις διεθνείς εξελίξεις και να συζητήσουν για την κατάσταση των εικαστικών τεχνών σήμερα στη χώρα μας.

Η περιπέτεια της ελληνικής ζωγραφικής είναι συνυφασμένη με την περιπέτεια του νεοελληνικού κράτους από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, τις μεταλλαγές και τις αντιθέσεις της ελληνικής κοινωνίας. Στον πυρήνα της βρίσκεται μια διαρκής διαπάλη ανάμεσα στην εμπρόθετη διαδικασία αυτοπροσδιορισμού και του λογής ετεροκαθορισμού που τη συνδιαμορφώνουν.

Σημεία κλειδιά για τις συναντήσεις:

Βυζαντινές καταβολές. Η συνύπαρξη με τα αρχαία ερείπια, τα θραύσματα και τα αγάλματα.

Νεοκλασικισμός και ρομαντισμός.

Μοντερνισμός και παράδοση στην καρδιά της ελληνικότητας. Τέχνη της αντίστασης.

Το μετεμφυλιακό τραύμα.

Οι περιπέτειες πρόσληψης των εικαστικών πρωτοποριών στην ελληνική τέχνη.

Εξπρεσιονισμός και αφαίρεση.

Φως και αναπαράσταση.

Kριτικός ρεαλισμός.

Η σχέση με την arte povera.

Παραστατικότητα και αναζήτηση νέων δρόμων.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες ηλεκτρονικά στο: info@faro.gr  & στο τηλέφωνο: 210 7717544

Μπορείτε να ενημερωθείτε περισσότερο για τις δράσεις του Fårö Creative Learning εδώ και για τον εισηγητή Ανδρέα Μαράτο

*site

*facebook

*instagram