Μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της Εμπορίας & Εκμετάλλευσης Ανθρώπων.
Αφύπνιση, ενεργοποίηση και δράση, με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση.
«Δεν μένουμε αμέτοχοι. Σπάμε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης».

Στις 22 & 23 Οκτωβρίου 2016 διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ «Break the Chain» στην Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων, με αφορµή την Πανευρωπαϊκή Ηµέρα κατά της Εµπορίας Ανθρώπων.

Το πολυθεµατικό Φεστιβάλ έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέµατα που αφορούν στην εµπορία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Περιλαμβάνει ενημερωτικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, µε τη συµµετοχή σημαντικών φορέων – εταίρων, οργανισµών, ιδιωτικών εταιρειών. Οµάδες τέχνης, δηµιουργοί, προσωπικότητες και καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε µια «γιορτή» ενεργοποίησης, κατά της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων.

Το #BtC festival2 αναζητά εθελοντές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ και να γίνουν πρεσβευτές τους μηνύματος «Μη μένεις αμέτοχος. Σπάσε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης».

Πιο συγκεκριμένα, οι τομείς στους οποίους χρειάζεται η βοήθεια των εθελοντών είναι:

– Εκπροσώπηση του Break the Chain/ BtC Ambassadors & Υποστήριξη Ροής Κοινού
Εκπροσωπώντας την ομάδα και το έργο του Break the Chain οι εθελοντές καλούνται να συνομιλήσουν με τον επισκέπτη, να τον ενημερώσουν για το Human Trafficking και τις δράσεις του φεστιβάλ και να τον κατευθύνουν στους χώρους των δράσεων.

– Προετοιμασία χώρων
Οι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τους χώρους της Τεχνόπολης, να μάθουν πως στήνονται οι χώροι για τις ανάγκες ενός πολυθεματικού φεστιβάλ, πως προετοιμάζονται οι χώροι για την φιλοξενία διαφορετικών δράσεων όπως εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικών, γραφιστικών, θεατρικές παραστάσεις αλλά και ενέργειες σήμανσης των χώρων.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο Break the Chain ως εθελοντής αλλά και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: info@breakthechain.gr και στο τηλέφωνο +30 210 6430683.

Η εκπαίδευση όσων ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 20 Οκτωβρίου και θα ενημερωθούν με email μέχρι τη Tετάρτη 19 Οκτωβρίου.