Η Άβα Ντουβερνάι, η έγχρωμη σκηνοθέτης που το 2017 φιγούραρε στη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο που δημοσίευσε το περιοδικό Τime, ετοιμάζεται να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Prince, για λογαριασμό του Netflix.

Άβα Ντουβερνάι

Άβα Ντουβερνάι

H 45χρονη Αφροαμερικανή σκηνοθέτης της «Σέλμα», αλλά και του μπλοκμπάστερ της Disney «A Wrinkle in Time» (Πτυχή στον Χρόνο), δήλωσε ότι ετοιμάζει την ταινία «με πολλή αγάπη».

Το ντοκιμαντέρ που θα δούμε στο Netflix θα καλύψει ολόκληρη τη ζωή του «Πρίγκιπα της Ποπ» και γίνεται με τη συνεργασία με το The Prince Estate, το οποίο έδωσε στην Ντουβερνάι πλήρη πρόσβαση στο τεράστιο αρχείο του.

«Ο Prince ήταν μια μεγαλοφυΐα, μια χαρά, ένα ταρακούνημα στις αισθήσεις μας», δήλωσε η Ντουβερνάι στο Deadline. «Δεν έμοιαζε σε κανέναν. Έκανε κομμάτια κάθε προκαθορισμένη ιδέα, έσπαγε κάθε όριο, μοιραζόταν τα πάντα μέσα απ’ την καρδιά του με τη μουσική του. Ο μόνος δρόμος που ξέρω για να φτιάξω αυτή την ταινία είναι αυτός της αγάπης. Και με μεγάλη προσοχή. Νιώθω μεγάλη τιμή και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου ανέθεσαν», συμπλήρωσε.

Η Άβα Ντουβερνάι ξεκίνησε τη σκηνοθετική της καριέρα με τα μουσικά ντοκιμαντέρ «This Is the Life» και «Mic Sounds Nice», τα οποία διερευνούσαν τον άγνωστο κόσμο της undergroun χιπ-χοπ. Εργάστηκε επίσης στο «Central Park Five», μια τηλεοπτική σειρά που μιλούσε για ένα θέμα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Αμερικής το 1989, όταν πέντε έγχρωμοι άνδρες καταδικάστηκαν άδικα για τον βιασμό μιας γυναίκας στο Central Park της Νέας Υόρκης.

Στις 21 Απριλίου 2016 o Prince, σε ηλικία 57 ετών, βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Τσανχάσεν της Μινεσότα, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της ποπ μουσικής.