Η πλατφόρμα streaming Netflix αποκάλυψε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου πως ανάμεσα στα άμεσα σχέδιά της βρίσκεται και η μεταφορά των έργων του συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ, όπως «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», η «Ματίλντα», “The BFG” και “The Twits”.

Η οικογένεια του Νορβηγού συγγραφέα που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των έργων του έχει δώσει το πράσινο φως στο Netflix για αυτό το μεγάλο project. Η παραγωγή των σειρών θα ξεκινήσει εντός του 2019.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως οι μεταφορές των έργων θα μείνουν πιστές στην αφήγηση του Νταλ, ενώ επίσης στόχος είναι να προσελκυσθεί κοινό από όλες τις ηλικίες.

Η χήρα του Ρόαλντ Νταλ ανακοίνωσε πως «στόχος είναι τα παιδιά από όλον τον κόσμο να ζήσουν την εμπειρία της μαγείας και των θετικών μηνυμάτων που μεταφέρουν οι ιστορίες του Νταλ. Η συνεργασία με το Netflix σηματοδοτεί μια σημαντική κίνηση και ένα νέο κεφάλαιο για την Roald Dahl Story Company. Ο Ρόαλντ ξέρω πως θα ήταν ενθουσιασμένος».

Οι πιο πετυχημένες κινηματογραφικές μεταφορές των έργων του Ρόαλντ Νταλ έως σήμερα είναι η «Ματίλντα» του Ντάνι Ντε Βίτο το 1996 και ο «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» του Τιμ Μπάρτον το 2005 με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ.