Κείμενο: Δημήτρης Σίμος

Αφήνοντας πίσω τη λογική του «καφές και τυρόπιτα», οι εμπνευστές του Pure Juice Bar αφουγκράζονται την ανάγκη των καταναλωτών για νέους και κυρίως υγιεινούς τρόπους διατροφής και ρίχνουν στο… blender, από το παραδοσιακό πορτοκάλι έως τη γύρη και το πιπέρι. Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από ένα εντυπωσιακό μείγμα που θωρακίζει τον οργανισμό και ικανοποιεί τις γευστικές απαιτήσεις του αθηναϊκού κοινού.

O Θάνος Μονδάνος και ο Δημήτρης Λαδάς ανήκουν σε αυτούς που, ενώ ζούσαν για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, ήθελαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να επιχειρήσουν στη χώρα τους. Όσο και να τους άρεσε το Λονδίνο και το Μόντρεαλ αντίστοιχα, το όνειρο τους πήρε σάρκα και οστά στην οδό Σίνα 21, στο κέντρο της Αθήνας.

Θάνος Μονδάνος και Δημήτρης Λαδάς

Θάνος Μονδάνος και Δημήτρης Λαδάς

Tο Pure Juice Bar προσφέρει μία ευρεία γκάμα προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, από τονωτικά smoothies με υπερτροφές και σνακ, μέχρι απολαυστικά κρύα πιάτα και σούπες. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να μαθαίνουν, να αναγνωρίζουν και να αναζητούν τις υπερτροφές, ως τις τροφές που προσφέρουν τα περισσότερα ανταποδοτικά οφέλη για την υγεία τους. Είναι 100% φυσικές και γεμάτες πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν τον οργανισμό μέσα στη μέρα. Αυτό έχει γίνει κατανοητό σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπου πλέον σε καθημερινή βάση ο κόσμος έχει συμπεριλάβει στις καθημερινές του συνήθειες τα φρούτα και τα λαχανικά. Γι’ αυτό και τα juice bars στο εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλή από τους καταναλωτές.

Κάτι αντίστοιχο αποφάσισαν ο Θάνος και ο Δημήτρης να φέρουν στην Αθήνα, ανοίγοντας το πρώτο juice bar στο κέντρο της Αθήνας, ελπίζοντας ότι θα συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην εξισορρόπηση των διατροφικών συνηθειών των κατοίκων, των εργαζομένων, των φοιτητών και τουριστών στην περιοχή της Αθήνας με ένα πρωτοποριακό healthy street food.

Το Pure Juice Bar απευθύνθηκε στην Action Finance Initiative (AFI) σαν υφιστάμενη επιχείρηση μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, ώστε μέσω του εργαλείου των μικροπιστώσεων να λάβει χρηματοδότηση. Οι ανάγκες που καλύφθηκαν ήταν για την ανάπτυξη της συσκευασίας, αναβάθμιση του εξοπλισμού και marketing. Με την πολύτιμη βοήθεια της Action Finance Initiative (AFI) το Pure Juice Bar βραβεύτηκε για το 2017 με το Golden award – Total Experience στα ESTIA awards στην κατηγορία των Juice Bars.

Info:

Εάν ψάχνεις το απαραίτητο κεφάλαιο για την επιχειρηματική σου ιδέα κι ενδιαφέρεσαι να μάθεις για τα κριτήρια και τη διαδικασία της AFI, στείλε αίτηση ηλεκτρονικά ή κάλεσε στο 210 8256341.

Κάθε Δευτέρα στις 17.00 και κάθε Πέμπτη στις 13.00 διοργανώνονται ενημερωτικές συναντήσεις για το πώς η AFI μπορεί να σε βοηθήσει στα επιχειρηματικά σου βήματα.