Επιμέλεια: Ελ.Γ.

Τα «γκάζια» από το τραγούδι του Ίγκι Ποπ «Lust for life» σβήνουν τον ήχο του τρένου που σιγά σιγά αποχωρεί από το πλάνο, για να εμφανιστούν στην απέναντι μεριά της αποβάθρας οι τέσσερις ήρωες: Renton, Spud, Sick Boy και Begbie. Είκοσι χρόνια μετά, το τρέιλερ του Trainspotting 2, είναι εδώ. Το πολυαναμενόμενο σίκουελ υπό τον τίτλο «T2: Trainspotting» κλείνει ραντεβού με τους θεατές στις αίθουσες τον προσεχή Φλεβάρη (2017). Θα φέρει και αυτή τη φορά την υπογραφή του σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ, αλλά και την ίδια επιτυχημένη παρέα πρωταγωνιστών: Γιουάν ΜακΓκρέγκορ, Τζόνι Λι Μίλερ, Εβεν Μπρέμερ και Ρόμπερτ Καρλάιλ.

Το σενάριο αυτή τη φορά βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ίρβιν Γουέλς με τίτλο «Porno» που κυκλοφόρησε το 2002 και βρίσκει όλη την παρέα του «Trainspotting» δέκα χρόνια μετά το τέλος της περιπέτειάς τους με τα ναρκωτικά, μπλεγμένους στην πορνοβιομηχανία. Ωστόσο ο Μπόιλ έχει δηλώσει πως το σενάριο δεν το ακολουθεί πιστά, αφού έχει μέσα και πολλά στοιχεία του ίδιου.

Ήδη από το 2009 είχε εκφράσει δημόσια ο Ντάνι Μπόιλ την επιθυμία να γυρίσει το σίκουελ. Ωστόσο δεν ήταν εύκολο για τους ηθοποιούς, που μετά την πρώτη ταινία είδαν την καριέρα τους να εκτοξεύεται, να συντονίσουν τους χρόνους τους από τις άλλες κινηματογραφικές και θεατρικές υποχρεώσεις. Παράλληλα, το βάρος της πρώτης ταινίας έμοιαζε να σκιάζει το νέο εγχείρημα μιας και ο πήχης ήταν ήδη πολύ ψηλά. Γι’ αυτό τον λόγο δεν θα δέχονταν με τίποτα να συμβιβαστούν ως προς το κόστος της παραγωγής, που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.


Σχετικά άρθρα: 
Μεγαλώνοντας με το “Trainspotting”, γράφει ο Νεκτάριος Κουβαράς