Η πρώτη πρωτότυπη εκπομπή του OTE HISTORY, του νέου καναλιού του ΟΤΕ TV, «Ελλάδα από το Α ως το Ω», συνεχίζεται αυτήν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 21.00 με ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα Τρίκαλα.

Έξυπνη πόλη; Πόλη της μουσικής και του πολιτισμού; «Μικρό Παρίσι» όπως λένε κάποιοι; Ποδηλατούπολη; Τα Τρίκαλα είναι σίγουρα ένας τόπος γεμάτος ιστορία, ένας τόπος πολιτισμού, ένα τόπος «έξω καρδιά». Δυο βήματα έξω από τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα, δεν είναι απλώς ένας τόπος θρησκευτικός και ιερός, είναι ένα τοπίο ανυπέρβλητο και πολυφωτογραφημένο, ένα γεωλογικό θαύμα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Κέντρου Έρευνας – Μουσείου Τσιτσάνη» μιλάει για τον κορυφαίο Βασίλη Τσιτσάνη των Τρικάλων και του ελληνικού πολιτισμού. Η ορχήστρα του Μουσείου μάς ταξιδεύει στις γειτονιές της πόλης μέσα από τα τραγούδια, όχι μόνο του Τσιτσάνη αλλά και των δύο άλλων σπουδαίων δημιουργών που γεννήθηκαν εδώ: του Κώστα Βίρβου και του Απόστολου Καλδάρα. Η κόρη του Κώστα Βίρβου μιλάει για τα «Μανάβικα» και τους δρόμους, όπου μεγάλωσε ο πατέρας της. Ο Κώστας Καλδάρας αφηγείται άγνωστες ιστορίες για τον θρυλικό Απόστολο, τον μπαμπά του. Ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές, ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του και την αγάπη του για τη γενέτειρα του. Με τη δημιουργική ομάδα «Ρετούς Πρότζεκτ», ανιχνεύουμε το σύγχρονο αστικό τοπίο και τους πειραματισμούς που ομορφαίνουν τα παλιά άψυχα κτίρια. Τι είναι το «έξυπνο δέντρο»; Ο μηχανικός Θανάσης Ντιντής, μας εξηγεί την τεχνολογική πρωτοπορία των Τρικάλων. Στο Εργαστήριο Ρομποτικής του 7ου Λυκείου, συμβαίνει κάτι πρωτοποριακό στη Δημόσια Εκπαίδευση. Στην ίδια έξυπνη πόλη, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα μάς ταξιδεύει στον χρόνο μέσα από τις εκθέσεις και τις δράσεις του «Κέντρου Πολιτισμού Κλιάφα». Στα ανεξερεύνητα Μετέωρα, των μοναστηριών και της γεωλογικής υπεροχής, μας ξεναγεί ο περιηγητής Γιώργος Κουρέλης, ο οποίος γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του.

Η εκπομπή του OTE HISTORY, του νέου καναλιού του ΟΤΕ TV, «Ελλάδα από το Α ως το Ω» εγκαινιάστηκε στις 22 Ιανουαρίου με ένα ντοκιμαντέρ για τη Θεσσαλονίκη. Την υλοποίηση της παραγωγής έχει αναλάβει η πολιτιστική πλατφόρμα ελculture.

Η εκπομπή «Ελλάδα από το Α ως το Ω» ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου με ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα του νέου καναλιού του ΟΤΕ TV, OTE HISTORY. Την ανάπτυξη του περιεχομένου έχει αναλάβει η πολιτιστική πλατφόρμα ελculture.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
Iδέα-ανάπτυξη: Ντίνα Κάσσου
Διεύθυνση περιεχομένου: Καλλιόπη Αλπίτση
Αρχισυνταξία – Σενάριο: Κωστής Ζαφειράκης
Οργάνωση παραγωγής: Γιούλη Παπαοικονόμου
Σε συνεργασία με την πλατφόρμα πολιτισμού elculture.gr