Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2017 θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν». Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» που απονέμεται φέτος για δέκατη έβδομη χρονιά, είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Το βραβείο είναι ετήσιο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Οι τέσσερις  υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» είναι οι ακόλουθοι:

– Γιώργος Κατσής για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μητρόπολη/Χορός και Άγγελος από το πανάρχαιο δράμα» σε σύλληψη-σκηνοθεσία  Αργύρη Πανταζάρα.

– Κωνσταντίνος Μπιμπής για  την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Άλφα – Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.

– Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο του Ροδίωνα Ρωμάνοβιτς Ρασκόλνικωφ στο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

– Γιώργος Τριανταφυλλίδης για την ερμηνεία του στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου.

Στην εκδήλωση η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, θα απευθύνει χαιρετισμό, η Κατερίνα Γιουλάκη θα μοιραστεί στιγμές από την φιλία της με τον Δημήτρη Χορν και η Νατάσα Μποφίλιου θα ερμηνεύσει τραγούδια που έγιναν γνωστά από τον μεγάλο αυτόν ηθοποιό.

Στο θεσμό του βραβείου θα αναφερθεί ο Πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος. Την επιτροπή απαρτίζουν οι Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.