Ο δήμος του Πειραιά θέτει υποψηφιότητα και διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 12.00, παρουσιάζει τα στοιχεία του φακέλου που έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η υποβολή συμμετοχής του θα κριθεί, σε πρώτη φάση, τον Μάρτιο, όταν θα συμπληρωθεί η πρώτη λίστα των τριών πόλεων που διεκδικούν την ελληνική υποψηφιότητα, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί ως τα τέλη της χρονιάς.

Το 2020 συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και όπως τόνισε με ανακοίνωση του ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς «Το γεγονός αυτό αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή της χώρας και ιδιαίτερα της πόλης του Πειραιά, αν μάλιστα συνδυαστεί με τη διεκδίκηση της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό ο εορτασμός της επετείου της Ναυμαχίας θα είναι ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός το οποίο μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά».

Εκτός του Πειραιά άλλες ελληνικές πόλεις που έχουν βάλει υποψηφιότητα είναι ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ρόδος, η Καλαμάτα, το Ναύπλιο, η Τρίπολη, η Λάρισα και η Σαλαμίνα.

tags / ελc Νews