Την τηλεοπτική προσαρμογή του βιβλίου της Ελέιν Βάις «The Woman’s Hour: The Great Fight To Win The Vote» (Η Ώρα της Γυναίκας: η Μεγάλη Μάχη για να κερδηθεί η ψήφος) ετοιμάζει η εταιρεία «Amblin» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, να αναλαμβάνει τη θέση της υπεύθυνης παραγωγής του πρότζεκτ.

Όπως μαθαίνουμε από το Hollywood Reporter, η γνωστή πολιτικός που το 2016 διεκδίκησε και την προεδρία των ΗΠΑ, χάνοντας από τον Ντόναλντ Τραμπ, αποδέχτηκε την πρόταση και θα ηγηθεί της παραγωγής του φιλόδοξου εγχειρήματος, το οποίο με άξονα το βιβλίο της Βάις θέλει να μιλήσει για τις ακτιβίστριες και τις σουφραζέτες που αγωνίστηκαν για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών στις ΗΠΑ.

«Στην καρδιά της δημοκρατίας βρίσκεται η κάλπη και το αξέχαστο βιβλίο της Ελέιν Βάις μιλάει για την ιστορία των γυναικών που πρωτοστάτησαν οι οποίες – αντιμέτωπες με μεγάλη οικονομική, φυλετική και πολιτική αντιπολίτευση – αγωνίστηκαν και κέρδισαν το δικαίωμα των ψήφου των γυναικών στην Αμερική», δήλωσε η Κλίντον.

Η νέα καλλιτεχνική ενασχόληση της Κλίντον, η οποία βέβαια μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα και πολιτική αν κρίνουμε από τη θεματολογία του βιβλίου της Βάις, την βρίσκει «ενθουσιασμένη», καθώς όπως λέει είναι μεγάλη της χαρά να συνεργάζεται «με την Ελέιν, τον Στίβεν και όλους στην Amblin Television για να φέρουμε αυτό το σημαντικό έργο στο κοινό».

Δεν είναι ακόμα σίγουρο αν ο Σπίλμπεργκ θα επιλέξει να μεταφέρει την ιστορία του βιβλίου, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο, στη μικρή οθόνη ως τηλεοπτική ταινία ή ως σειρά περιορισμένων επεισοδίων, αν θα προβληθεί σε κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο ή σε κάποια από τις γνωστές τηλεοπτικές πλατφόρμες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κλίντον, σ’ έναν ασυνήθιστο για εκείνη ρόλο, μπαίνει ενεργά στη μάχη της αναζήτησης του σεναριογράφου, του σκηνοθέτη αλλά και του καστ της φιλόδοξης παραγωγής.