Η έκθεση με τα σχέδια του Μιχαήλ Άγγελου στο Mητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης με τον τίτλο “Michelangelo: Divine Draftsman and Designer” είναι πλέον η 10η σε σειρά επισκεψιμότητας έκθεση στην ιστορία του μουσείου με 702.516 επισκέπτες, τυπώνοντας μέχρι στιγμής το αήττητο ρεκόρ επισκεπτών που σημείωσε το 2011 η έκθεση Savage Beauty, αφιερωμένη στον Αλεξάντερ Μακ Κουίν και την έκθεση «Ο Πικάσο στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης» το 2010.

Είναι εντυπωσιακό πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το μουσείο, οι υπόλοιπες εκθέσεις με κορυφαίες επιδόσεις έχουν γίνει πριν από δεκαετίες. Οι «Θησαυροί του Τουταγχαμών» (1978-79) με 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες, “Mona Lisa” (1963) με 1 εκατομμύριο επισκέπτες και “Οι συλλογές του Βατικανού” (1983) με 896.743 επισκέπτες.

Michelangelo Buonarroti Studies for the Libyan Sibyl (recto); Studies for the Libyan Sibyl and a small Sketch for a Seated Figure (verso), (c. 1510–11). Courtesy of the Metropolitan Museum of Art.

Η έκθεση παρουσίασε περισσότερα από 200 έργα από 50 ιδρύματα και ιδιωτικούς συλλέκτες. Πολλά δάνεια ήταν εξασφαλισμένα χρόνια πριν, ειδικά για τα σχέδια που ήταν ηλικίας 500 ετών και άνω. Τα ιδρύματα που είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε δανεισμό έπρεπε να εφαρμόσουν περιόδους «ανάπαυσης» για τα εύθραυστα έργα που έπρεπε για κάποια χρονικά διαστήματα να είναι αποθηκευμένα στο σκοτάδι.