Μουσική, θέατρο, εικαστικές δράσεις και ποιοτικό δημιουργικό παιχνίδι, σε μια μεγάλη γιορτή για το παιδί, τον πολιτισμό και τις τέχνες!

Τo Bοbos Arts Festival είναι ένα ολοήμερο παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, το οποίο στόχο έχει να προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία σε όλη την οικογένεια και να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Πρόκειται για μια διαφορετική πρόταση, η οποία έρχεται να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους, μέσα από μια σειρά προσεκτικά επιλεγμένων πολιτιστικών δράσεων: Ο Χρήστος Θηβαίος σε μια μοναδική παιδική συναυλία, το φωνητικό σύνολο 8tetto με μια χιουμοριστική παράσταση για την όπερα, η βραβευμένη θεατρική ομάδα Κοπέρνικος, το British Council με ένα διαδραστικό μουσικό παιχνίδι και πολλές ακόμα δράσεις.

Παράλληλα με το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ, μια σειρά πρωτότυπων δράσεων θα περιμένουν τους μικρούς φεστιβαλιστές: γωνιές χειροτεχνίας, παιχνίδια με φούσκες, ξυλοπόδαροι και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

Μετά το 1ο Bobos Arts Festival τον περασμένο Οκτώβριο, το φεστιβάλ επιστρέφει ανανεωμένο σε ένα μεγαλύτερο open air χώρο. Στο πανέμορφο πετρόχτιστο αίθριο του Μεταλλουργείου.

Οι δράσεις του φεστιβάλ:

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ – Παιδικά αγαπημένα
Ο μοναδικός Χρήστος Θηβαίος σε μια ξεχωριστή παιδική συναυλία, με επιλογές τραγουδιών από τους πιο αγαπημένους παιδικούς δίσκους των τελευταίων χρόνων: «Τεμπέλης δράκος», «Τραγουδάκια γάλακτος», «Τα μυστικά του κήπου» και άλλα πολλά.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΜΗ – Ομάδα Κοπέρνικος
Μια παράσταση για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει! Ένα έργο από τους δύο φορές βραβευμένους με το Α’ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου, Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη.

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή - Ομάδα Κοπέρνικος

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή – Ομάδα Κοπέρνικος

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑΦωνητικό σύνολο 8tetto
Τι είναι η όπερα; Τι κάνει ένας μαέστρος; Μπορούν οι «γάτες» να τραγουδήσουν όπερα;

Ένα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον μαγικό -αλλά και ενίοτε παρεξηγημένο- κόσμο της όπερας, μέσα από μια χιουμοριστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα.

WORLD VOICE – British Council
Ένα διαδραστικό πρόγραμμα του British Council, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μουσική, παίζοντας και συμμετέχοντας ενεργά μέσω της μεθοδολογίας του World Voice. Με μελωδικά, ρυθμικά και ακουστικά παιχνίδια βιώνουν μια μοναδική εμπειρία αναπτύσσοντας τη μουσικότητά τους και συμπράττοντας δημιουργικά μαζί με άλλα παιδιά.

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟΤΣΙΡΚΟ – Ομάδα Kokoika
Μία πρωτότυπη ζογκλερική παράσταση, στην οποία το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο και η μαγεία του τσίρκου αποκαλύπτεται.

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ – Το κουτί του Σιλάν
Μια τρυφερή, αισιόδοξη ιστορία για την αλληλεγγύη, το σεβασμό και τη φιλία, από τη βραβευμένη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Άλκηστη Χαλικιά (εκδόσεις Ίκαρος).

Info:

2o Bobos Arts Festival | Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, 11.30 – 19.00 | Μεταλλουργείο