Το Social Dynamo («Κοινωνικό Δυναμό») είναι ένας χώρος για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες την μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση. Πρόκειται για μία καινοτόμο πρωτοβουλία ανάμεσα στο Ίδρυμα Μποδοσάκη και τον Δήμο Αθηναίων, που σκοπεύει να παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς το δυναμό συσσωρεύει και μετασχηματίζει την ενέργεια, έτσι και το Social Dynamo επιδιώκει να αναδείξει και να αναπτύξει τις δεξιότητες φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Όραμα του Social Dynamo είναι μία δυναμική κοινωνία των πολιτών, μέσω της οποίας θα ενισχύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί, θα προωθείται η συμμετοχική διακυβέρνηση και θα αναπτύσσεται η αλληλεγγύη. Το όραμα αυτό βρίσκει τη στέγη του σε έναν δημιουργικό χώρο (φυσικό και διαδικτυακό), ο οποίος απευθύνεται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, άτυπες ομάδες πολιτών, πολίτες που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια συλλογική πρωτοβουλία και γενικότερα φορείς που σχετίζονται με την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών.

Σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης οργανώσεων και ενεργών ομάδων πολιτών, το Social Dynamo ανακοινώνει νέα που αφορούν την κοινωνία των πολιτών, δομεί συνεργασίες ανάμεσα σε αντίστοιχους κόμβους ενδυνάμωσης, οργανώνει κοινές δράσεις, φιλοξενεί εκδηλώσεις οργανώσεων και ομάδων, όλα αυτά στο πνεύμα της ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών.

Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, 18.00-20.00, σεμινάριο “Branding for startups” σε συνεργασία του Social Dynamo με το Orange Grove και ομιλητή τον Mr. Peter Economides, Brand Strategist: Brand is reputation. And reputation is your single most important asset. Especially as a startup. Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Orange Grove (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 5, Αθήνα) και στο τέλος αυτού ακολουθεί ελαφρύ γεύμα δικτύωσης ανάμεσα σε φιλοξενούμενες ομάδες του Social Dynamo και φιλοξενούμενες startups του Orange Grove

–  Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, 16.00-18.00, συνεδρίες συμβουλευτικής σε θέματα επικοινωνίας και branding (40λεπτα ραντεβού), Ελένη Σκόνδρα,  Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ): η κυρία Σκόνδρα απαντά σε θέματα που αφορούν το branding, την επικοινωνία με πιθανούς δωρητές και ΜΜΕ, το περιεχόμενο ιστοσελίδων, κλπ.

–  Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, 18.00 – 19.30, σεμινάριο “Ενσυνειδητότητα – Η τέχνη του να ζεις Συνειδητά”, Βασίλης Ξυπολιάς, MBSR Teacher, Mindfulness 360: απευθύνεται σε στελέχη και εθελοντές ΜΚΟ που εργάζονται και προσφέρουν κοινωνικό έργο σε συνθήκες υψηλού στρες και ψυχικής καταπόνησης. Εργαζόμενοι με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, τα στελέχη αυτά μπορεί να έχουν αυξημένα επίπεδα άγχους που παρεμποδίζουν την κριτική τους σκέψη και την πνευματική τους διαύγεια.

–  Τρίτη 23 Ιανουαρίου, 17.00-19.00, συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα (40λεπτα ραντεβού), δικηγορικό γραφείο  Vounatsos Attorneys.