Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά 

Υλικά για το κοτόπουλο:
– 50 γρ. μουστάρδα απαλή
– 80 γρ. μέλι
– 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
– 8 μπουτάκια κοτόπουλο, φιλέτο
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 3-4 κλωναράκια δενδρολίβανο

Υλικά για τον πουρέ:
– 600 γρ. πατάτες με τη φλούδα, πλυμένες
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 130 γρ. ελαιόλαδο
– φυλλαράκια από 1-2 κλωναράκια θυμάρι
– ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

1) Σε μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο.

2) Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε πυρίμαχο σκεύος και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα περιχύνουμε με το μείγμα της μουστάρδας.

3) Τοποθετούμε τα σκόρδα και τα κλωναράκια δενδρολίβανο ανάμεσα στα μπουτάκια  και ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

4) Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ. Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, έτσι ώστε να τις καλύπτει. Αλατίζουμε καλά το νερό.

5) Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να βράσει. Σιγοβράζουμε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

6) Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίζουμε τις πατάτες. Προσεκτικά, όσο είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ.

7) Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, λίγο-λίγο για να ενσωματωθεί ενώ τις λιώνουμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

8) Προσθέτουμε το θυμάρι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

9) Σερβίρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με τον πουρέ και λίγη από τη σάλτσα τους.

Καλή όρεξη!