Πεταμένα ξύλα στο δρόμο, μεταλλικές συσκευές στα σκουπίδια, απορρίμματα βιοτεχνιών είναι κάποιες μόνο από τις πρώτες τους ύλες. Η γοητεία της επαναχρησιμοποίησης υλών και η μετατροπή του σε ένα χρήσιμο αποτέλεσμα, ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε το Ροκάνι.

Η προσθήκη μιας νέας οικολογικής, κοινωνικής και οικονομικής αξίας στο τελικό προϊόν συνδυάστηκε με την ανάγκη δημιουργίας που ένωσε μια ομάδα 5 τεχνιτών, από μαραγκούς μέχρι σιδηρουργούς για να ξεκινήσουν τη δική τους «πράσινη» επιχείρηση. Βιβλιοθήκες, κρεβάτια, συρταριέρες, φωτιστικά και ένα σωρό δημιουργίες με άριστη αισθητική και οικολογική αντίληψη.

Μια ξύλινη κονσόλα ξαναγεννημένη από τα σκουπίδια

Μια ξύλινη κονσόλα ξαναγεννημένη από τα σκουπίδια

“Just because people throw it out and don’t have any use for it, doesn’t mean it’s garbage” ―Andy Warhol―

Με τον τρόπο αυτό μια παλέτα γίνεται τραπέζι. Ένα παλιό πατζούρι γίνεται βιβλιοθήκη και ένα κατεστραμμένο έπιπλο ξαναπαίρνει ζωή.

Η ιδέα τους ήταν περίφημη, η υλοποίηση όμως απαιτούσε μεγαλύτερο εργαστήριο και νέα εργαλεία. Σε αυτό το στάδιο συνάντησαν την ΑFI,η οποία πέρα από την πρόσβαση σε χρηματοδότηση παρείχε και την απαραίτητη συμβουλευτική υποστήριξη για την ανάπτυξη ενός οργανωμένου σχεδίου προώθησης των υπηρεσιών τους. Το Ροκάνι, σχεδιάζει για εσάς και υλοποιεί τις ανάγκες του σπιτιού και του γραφείου σας πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον. Εμπιστευτείτε τους!

Υλικά από τον δρόμο μετατρέπονται σε έπιπλα

Υλικά από τον δρόμο μετατρέπονται σε έπιπλα

Info:

Εάν ψάχνεις το απαραίτητο κεφάλαιο για την επιχειρηματική σου ιδέα κι ενδιαφέρεσαι να μάθεις για τα κριτήρια και τη διαδικασία της AFI, στείλε αίτηση ηλεκτρονικά ή κάλεσε στο 210 8256341.

Κάθε Δευτέρα στις 17.00 και κάθε Πέμπτη στις 13.00 διοργανώνονται ενημερωτικές συναντήσεις για το πώς η AFI μπορεί να σε βοηθήσει στα επιχειρηματικά σου βήματα