Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Απριλίου ο Προκριματικός Γύρος της Αθήνας του «1ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας» που διοργανώνει το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΚ ΑΒΕΤ.

Σαράντα μαθητές Σχολών Μαγειρικής, δημιούργησαν εξαιρετικά πιάτα αναδεικνύοντας τα προϊόντα της ελληνικής γης και δίνοντας μια νέα διάσταση στην σαλάτα που πρωταγωνιστεί στο τραπέζι μας.

Σε μια εκδήλωση υψηλών οργανωτικών απαιτήσεων ξεχώρισαν η φαντασία, η δημιουργικότητα και η γνώση των νέων παιδιών που σπουδάζουν την μαγειρική τέχνη. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Παπανδρέου (Executive Chef), Ντίνα Νικολάου (Executive Chef), Γιάννη Μανίκη (Award winning Michelin star Culinary Director Aria Fine Catering), Στέλιο Μπαρμπέα (Executive Chef “Yiamas gastro bar – ‘Elite City Resort)” Μαρία Βασιλοπούλου (δημοσιογράφο γεύσης στο περιοδικό «Γαστρονόμος»),  αξιολόγησε τους διαγωνιζόμενους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, αλλά και την εντοπιότητα των υλικών. Οι σπουδαστές που προκρίθηκαν θα συμμετάσχουν μαζί με τους συναδέλφους τους από την Καλαμάτα και την Θεσσαλονίκη στον μεγάλο τελικό της Καλαμάτας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εξαιρετικά σημαντική για τη διεξαγωγή του «1ου Φεστιβάλ Σαλάτας» ήταν η συνεισφορά της εταιρίας Aria Fine Catering και του Ομίλου SEB GROUPE Ελλάδος ΑΕ με εξοπλισμό κουζίνας TEFAL.

Η επιτροπή αξιολόγησε τα πιάτα των διαγωνιζομένων έχοντας πέντε κριτήρια:
– Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης
– Χρήση Π.Ο.Π υλικών ή προερχόμενων από τον τόπο καταγωγής του διαγωνιζόμενου
– Παρουσίαση
– Πρωτοτυπία
– Γεύση
– Ορθή χρήση & διαχείριση υλικών

H κριτική επιτροπή

H κριτική επιτροπή

Οι επτά νικητές για τον μεγάλο τελικό του Σεπτεμβρίου είναι:

– Αποστολόπουλος Χρήστος – LE MONDE
– Ανδριανού Ιωάννα – CHEF D’OEUVRE
– Νικολόπουλος Ευθύμιος – ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ
– Παπανίκας Ευάγγελος – ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
– Δρακοπούλου Ελένη – LE MONDE
– Αραμπασβίλι Ετέρι – CHEF D’OEUVRE
– Ζωντανού Χριστίνα – ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Οι νικητές που προκρίνονται στον μεγάλο τελικό του Σεπτεμβρίου

Οι νικητές που προκρίνονται στον μεγάλο τελικό του Σεπτεμβρίου