Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4-5
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά:

– 1 πακέτο ζυμαρικά αχιβαδάκι
– 1 στήθος κοτόπουλου
– Ελαιόλαδο
– Μείγμα πάπρικας για κοτόπουλο
– 1 ώριμο αβοκάντο
– 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 2%
– 1 λεμόνι
– ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 10-15 φουντούκια ανάλατα ψημένα
– Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:


Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Σουρώνουμε, ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.

– Βάζουμε το στήθος κοτόπουλου σε ένα ταψάκι όπου έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές μείγμα πάπρικας για κοτόπουλο και το απλώνουμε παντού καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-20 λεπτά.

– Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά.

– Κόβουμε το αβοκάντο σε μέτριους κύβους και το ανακατεύουμε στην μακαρονοσαλάτα.

– Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

– Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

– Σπάμε τα φουντούκια σε ένα γουδί ή στο μούλτι και τα ανακατεύουμε στην μακαρονάδα.

Τip: Σερβίρουμε την μακαρονοσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη από το ψυγείο.