Μερίδες: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:
45 λεπτά 

Υλικά για τη ζύμη:
– 310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 180 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο και κομμένο σε κύβους
– 50 γρ. ζάχαρη
– 6 γρ. αλάτι
– 1 αυγό
– 1 κ.σ. γάλα πλήρες

Υλικά για τη γέμιση
– 400 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4
– 80 γρ. ζάχαρη
– χυμό απο μισό λεμόνι
– 15 γρ. κορν φλάουρ

Υλικά για το ψήσιμο
– 1 αυγό για επάλειψη
– 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Υλικά για το σερβίρισμα:
– κουβερτούρα λιωμένη (σε μπεν μαρί)
– παγωτό της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

– Σε μπολάκι ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα.

– Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις τη ζάχαρη και το αλάτι.

– Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να γίνει μια κοκκώδης κρέμα. Ρίχνουμε το μείγμα αυγό-γάλα και ζυμώνουμε με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ζυμάρι.

– Τυλίγουμε το ζυμάρι με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

– Σε μπολ βάζουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη,το κορν φλάουρ και το λεμόνι και ανακατεύουμε.

– Σε λαδόκολλα ανοίγουμε τη ζύμη και την αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.

– Ρίχνουμε το μείγμα της φράουλας, αφήνοντας περιθώριο γύρω-γύρω.

– Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω στις φράουλες. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε τη ζύμη με την καστανή ζάχαρη.

– Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με την κροστάτα σε ταψί και την ψήνουμε για 45 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190oC. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε την κροστάτα σε θερμοκρασία δωματίου με παγωτό της αρεσκείας μας και λιωμένη κουβερτούρα.