Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προσφέρει 1500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 21.00, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, αναλογιζόμενη την παρούσα κοινωνική κατάσταση, προσφέρει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την ευκαιρία σε συμπολίτες μας να γίνουν κοινωνοί ενός έργου τέχνης, με στόχο να καταδείξει ότι η λυρική τέχνη δεν εμπεριέχει κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιορισμούς.

Η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι η «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, η οποία παρουσιάζεται στις 24, 26, 27, 29 Ιουλίου 2016 στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η δημοφιλής όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου, σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας, παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Όπερας του Γκαίτεμποργκ, Στήβεν Λάνγκριτζ.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή, με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας, θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια τις εξής ημέρες και ώρες:
– Τετάρτη 20 Ιουλίου: 14.00 – 21.00
– Πέμπτη 21 Ιουλίου: 10.00 – 00

tags / ελc news