Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο στην Ευρώπη που εγκαινιάζει, στο πλαίσιο της 23ης διοργάνωσής του από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021, ένα νέο τμήμα αφιερωμένο στα podcast, διερευνώντας τις εκλεκτικές συγγένειες αυτού του νέου είδους με τον κινηματογράφο.

Podcast μυθοπλασίας, ποιητικά, αφηγηματικά, podcast κωμικά, θρίλερ, προσωπικά και τρυφερά παρουσιάζει το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο νέο τμήμα podcast.

Το νέο τμήμα podcast περιλαμβάνει:

  • Διαγωνιστικό τμήμα με 23 ελληνόφωνα και αγγλόφωνα podcast.
  • Εκτός Συναγωνισμού τμήμα με 13 ελληνόφωνα podcast.
  • Special Podcasting με δύο ξεχωριστά podcast από τις ΗΠΑ και τη Δανία, καθώς και ειδικά podcast του Φεστιβάλ αποκλειστικά για την 23η διοργάνωση.

23ο ΦΝΘ - ΤΜΗΜΑ PODCAST

Από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, χρήστες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μπορούν να ακούσουν δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας filmfestival.gr τα podcast, τα οποία πραγματοποιούν παγκόσμια πρεμιέρα, ενώ το φεστιβάλ θα παρουσιάζει καθημερινά ολιγόλεπτα podcast που θα ενημερώνουν το κοινό για τις ταινίες, τις θεματικές και άλλα πολλά.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι από τα πρώτα Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη που εντάσσει στο πρόγραμμά του τα ηχητικά αρχεία που έχουν κατακτήσει τον πλανήτη. Τον Μάρτιο, το online 23ο ΦΝΘ διοργάνωσε μια σειρά εργαστηρίων και μία ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών του podcast από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα εργαστήρια και η ανοιχτή συζήτηση είναι διαθέσιμα στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube.

23ο ΦΝΘ - ΤΜΗΜΑ PODCAST

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ PODCAST

Cult δημιουργίες, ιστορίες μυστηρίου, ένα ταξίδι στο διάστημα, συζητήσεις για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, συναρπαστικές προσωπικότητες αποκαλύπτονται στα podcast του διαγωνιστικού τμήματος, το οποίο αποτελείται από 20 ελληνόφωνα και τρία αγγλόφωνα podcast που πρωτοπορούν σε μορφή και ύφος.

Τα podcast του διαγωνιστικού τμήματος διεκδικούν ένα βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 2.000 ευρώ.

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

  • Καλλιόπη Αλπίτση, διευθύντρια του elculture.gr
  • Νάντια Δρακούλα, συγγραφέας, παραγωγός ντοκιμαντέρ, ραδιοφωνική παραγωγός του Best Radio
  • Λευτέρης Χαρίτος, σκηνοθέτης, συνεργάτης του pod.gr

Δείτε τα podcast του διαγωνιστικού τμήματος και τα εκτός συναγωνισμού εδώ.