Η ομάδα του Blue Growth, διοργανώνει τον 3ο Διαγωνισμό “Bluegrowth III”, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, από τις 17.30 έως τις 21.00, στο Συνεδριακό Κέντρο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Θηβών & Π. Ράλλη 250 Αιγάλεω), υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Ο 2ος Διαγωνισμός του Blue Growth, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016, έδωσε την ευκαιρία σε 11 υποψήφιες ομάδες, από τις συνολικά 30 που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής και αξιολόγησης, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της «Μπλε Οικονομίας» ενώπιον του συμβουλίου που αποτελείται από ειδικούς του χώρου της Ναυτιλίας. Ο κάθε ένας από τους πέντε τελικούς νικητές κέρδισε το έπαθλο των 5.000 ευρώ σε συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και την συμμετοχή στο πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (incubation) από την Αειφορία, για τέσσερεις μήνες.

Φέτος, η διοργάνωση εξελίσσεται και ωριμάζει περισσότερο, εξασφαλίζοντας ποιότητα τόσο στην επιλογή των υποβαλλόμενων προτάσεων, όσο και στην διαδραστικότητα και αμεσότητα της επικοινωνίας των υποψηφίων με τους μέντορες και τα μέλη του συμβουλίου του Bluegrowth.  H συνέχεια του Διαγωνισμού Bluegrowth IIΙ, έπειτα από την αρχική αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων, περιέχει δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση περιλάμβανε την Ημέρα Προετοιμασίας στις 28 Νοεμβρίου 2016, κατά την οποία οι τελικές 11 υποψήφιες ομάδες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, δοκίμασαν την ροή των παρουσιάσεών τους, συζήτησαν θέματα επί της διαδικασίας και αντήλλαξαν ιδέες προκειμένου να τελειοποιήσουν τις προτάσεις τους.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την Ημέρα του Διαγωνισμού, την Τετάρτη στις 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:30, στο συνεδριακό κέντρο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Ε.Ι Πειραιά, Θηβών 250).

Οι υποψήφιοι θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην Κριτική επιτροπή που αποτελείται κυρίως από τους Συμβούλους, και το κοινό.  Η διαδικασία ψηφοφορίας θα αναδείξει τις πιο δημοφιλείς ιδέες . Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αξίας 5000 ευρώ, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη της Αειφόριας και του Blue Growth.

Στόχος είναι η ημέρα μετά τον διαγωνισμό, να αποτελέσει την αρχή για μια νέα ιδέα, η οποία θα ενσαρκώνει την ουσία και το πραγματικό νόημα του Blue Growth: αυθεντικότητα, δημιουργικότητα, καινοτομία και συνεργατικότητα. Η ομάδα του Blue Growth, μαζί με την Αειφορία και την «δεξαμενή» Μεντόρων είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων για οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόκληση παρουσιαστεί.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της Ημέρας του Διαγωνισμού.

Πληροφορίες:
Τετάρτη στις 14 Δεκεμβρίου, στις 17:30
Συνεδριακό κέντρο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Ε.Ι Πειραιά, Θηβών 250)
Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχής τους στο bluegrowth@aephoria.net και στα τηλ. +30 210 4527311, +30 210 4527313, +30 6944702559, +30 6936281338.