Η Συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Κοινωνία των (δε)κάτων την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στον Ιανό αφιερώθηκε πρωταρχικά στο 3ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου, στη συνέχεια στο ετήσιο βραβείο Athens Prize for Literature και στην υπό έκδοση ανθολογία «Τα Ποιήματα του 2011».

Την παρουσίαση του Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 26 ως τις 28 Ιουλίου στην Τήνο, έκανε ο Ντίνος Σιώτης εκ μέρους Κοινωνίας των (δε)κάτων, η οποία και το διοργανώνει. Στη φετινή τρίτη έκδοση του φεστιβάλ συμμετέχουν 19 συγγραφείς από 14 χώρες και τιμητική θέση έχει η αραβική ποίηση. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα, στο χωριό Βωλάξ και στην κεντρική πλατεία του χωριού Πύργος. Αν και το φεστιβάλ φέτος δεν έχει εξωτερική χρηματοδότηση, οι μικρές εισφορές σε είδος υποστηρίζουν αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία που έκανε και κάνει πράξη το όραμα «Πολιτισμός και Τουρισμός».

Για το Athens Prize for Literature 2011 μίλησαν οι Χρύσα Σπυροπούλου και Θεόδωρος Γρηγοριάδης, υπεύθυνοι των δύο επιτροπών, οι οποίοι και ανακοίνωσαν τη μεγάλη λίστα με τα υποψήφια προς βράβευση βιβλία. Η μικρή λίστα θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο και τα αποτελέσματα τον Οκτώβριο.

Τέλος, ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας αναφέρθηκε στην ποιότητα των ποιημάτων και στην προετοιμασία του υπό έκδοση τόμου «Τα Ποιήματα του 2011» την οποία θα επιμεληθεί με τον Κώστα Καναβούρη και θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο από τις εκδόσεις Κοινωνία των (δε)κάτων.