Την Πέμπτη 6 Ιουλίου ο δήμος Αθηναίων παραδίδει στο κοινό τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Βλαχάβα και Πολυκλείτου με μια γιορτή ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες του Εμπορικού Τριγώνου: η ομάδα χορού Rhythm Hoppers Μαθήματα Swing Χορού – Lindy Hop θα χορέψει υπό τους ήχους της Athens Big Band του δήμου Αθηναίων ξεσηκώνοντας τον κόσμο, θα παρουσιαστεί το πρώτο parklet στην Ελλάδα, καλλιτέχνες θα τοποθετήσουν έργα τους σε βιτρίνες καταστημάτων ενώ το βράδυ θα γίνουν προβολές από το ΤΕΙ Αθηνών αλλά και μια φωτιστική εγκατάσταση.

 Εμπορικό Τρίγωνο

Την αρχή θα κάνει το parklet που θα εγκαινιαστεί στις 12.30 το πρωί στην οδό Πολυκλείτου. Το εργαστήρι Αστικής Οικολογίας του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΤΕΙ Αθήνας, δημιουργεί το πρώτο parklet της Αθήνας Re Energy Parklet. Το parklet είναι μια επέκταση του πεζοδρομίου, ένα μικρό παρκάκι – δημόσιος χώρος, που μετατρέπει έναν χώρο στάθμευσης σε μικρό αστικό πάρκο. Εκτείνεται έξω από το πεζοδρόμιο αλλά στο ίδιο επίπεδο με αυτό και μπορεί να σχεδιαστεί είτε ως μόνιμη είτε ως εφήμερη κατασκευή.

Την ίδια ώρα στο πλαίσιο του Athens Intersection το Εμπορικό Τρίγωνο γεμίζει με τέχνη: Πέντε καλλιτέχνες (Sally Heard, Χρήστος Κουρτίδης, Ελένη Καστρινογιάννη, Εύη Ρουμάνη, Ζώης Καραμπότσιος) θα τοποθετήσουν έργα τους σε βιτρίνες καταστημάτων στους νέους πεζόδρομους, ενώ είναι η τελευταία μέρα της έκθεσης Reminders. Ένα ιστορικό κτίριο της δεκαετίας του ’20, μια παλιά αποθήκη χάρτου άνοιξε μετά από 17 χρόνια φιλοξενώντας έντεκα καλλιτέχνες (Ανδρέας Βούσουρας, Γιώργος Γαϊτάνος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Χριστόφορος Δουλγέρης, Μπάμπης Καραλής, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Θεοδώρα Μαλάμου, Δημήτρης Μεράντζας, Φρύνη Μουζακίτου, Νατάσσα Πουλαντζά, Γιώργος Τσεριώνης, Ευσεβία Μιχαηλίδου), στο νούμερο 3 της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 12 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και ξανά από τις 18.30 το απόγευμα.Η επιμέλεια είναι του Γιώργου Γεωργακόπουλου.

 Εμπορικό Τρίγωνο

Στις 20.00 η Athens Big Band του δήμου Αθηναίων θα συνοδεύσει τους Rhythm Hoppers Μαθήματα Swing ΧορούLindy Hop μια ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό τη διάδοση των αυθεντικών Swing χορών που αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες μεταξύ 20s-40s στην Αμερική στο σταυροδρόμι των οδών Αιόλου και Χρυσοσπηλιωτίσσης.

Από τις 21.00 και μετά σε μια πρωτότυπη πρόβα τζενεράλε για το γενικότερο εξοπλισμό που θα παραγγελθεί για το Εμπορικό Τρίγωνο θα δούμε την φωτιστική εγκατάσταση «Φωτίζοντας το πράσινο», από τον Θάνο Ντανίλοφ και την εταιρία Νea Polis lighting. Την ίδια ώρα στην οδό Πολυκλείτου θα δούμε προβολές φοιτητών του ΤΕΙ Αθηνών.

 Εμπορικό Τρίγωνο  Εμπορικό Τρίγωνο

Μετά τις οδούς Βύσσης, Καΐρη, Καρόρη και Αγάθωνος που ήταν οι πρώτοι τέσσερις δρόμοι που πεζοδρομήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, οι οδοί Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Βλαχάβα και Πολυκλείτου αποδίδονται πλέον στο κοινό.

Ο δήμος Αθηναίων αναβαθμίζει τις υποδομές, πεζοδρομεί μία περιοχή 110 στρεμμάτων, επανασχεδιάζει τις υπηρεσίες καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας, ανανεώνει τον αστικό εξοπλισμό και αποκαθιστά την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής. Το πρόγραμμα του δήμου ενισχύει αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 Εμπορικό Τρίγωνο

Info:

Πέμπτη 6 Ιουλίου, 12:30 – 23:00 |  Εμπορικό Τρίγωνο, Αιόλου 74, 10551, Αθήνα