Στις 4 και 5 Αυγούστου, ο Δήμος Κερατσινίου–Δραπετσώνας πραγματοποιεί αφιέρωμα στον βραβευμένο στις Κάννες Κινέζο σκηνοθέτη Wong Kar Wai, που αποτελεί ορόσημο του παγκόσμιου κινηματογράφου, γνωστό για την αψεγάδιαστη αισθητική του, στο Σινέ «Μελίνα» (Σωκράτους 65, Δραπετσώνα, τηλ. 210-4082530). Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την προβολή τριών ταινιών με ελεύθερη είσοδο.

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
”IN THE MOOD FOR LOVE” (Ώρα προβολής 21:00)

Η ταινία αποτελεί μία εμπειρία. Μια ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα μέσα από τις ιδανικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και την ασυναγώνιστη μουσική επένδυση από τον Michael Galasso. Πολλοί ορκίζονται πως αυτή είναι η ομορφότερη ταινία που έγινε ποτέ. Σήμα κατατεθέν στην καριέρα του Wong Kar Wai.

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
”THE CHUNGKING EXPRESS” (Ώρα προβολής 22:50)

Το ”Chungking Express” έκανε γνωστό τον Kar Wai Wong στο κοινό εκτός Ασίας, και τον συνέδεσε με την απεικόνιση της σύγχρονης ζωής στο Χονγκ Κονγκ. Τέσσερις μοναχικοί άνθρωποι μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, προσπαθούν να βρουν το άλλο πολυπόθητο μισό. Αυτή δεν είναι ούτως ή άλλως η αναζήτηση του καθενός μας;

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
«2046» (Ώρα προβολής 21:00)

Ένας συγγραφέας γράφει ένα βιβλίο για το 2046, εκεί όπου ταξιδεύουν με ένα μυστηριώδες τρένο όσοι θέλουν να βρουν τις χαμένες τους αναμνήσεις. Κι όσο βυθίζεται στη συγγραφή του, τα όρια ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον, τη δική του ζωή και τη μυθοπλασία, τα όνειρα και τη μνήμη, γίνονται πιο θολά και δυσδιάκριτα. Στην πιο αισθαντική και φιλόδοξη στιγμή του, ο βραβευμένος στις Κάννες σκηνοθέτης, βουτά στην επιστημονική φαντασία των αναμνήσεων ενός άπιαστου παρελθόντος. H ονειρική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί και συγχωνεύεται εξαιρετικά με τις μουσικές αναφορές, αφήνει στο θεατή τη διακριτική ευχέρεια να κινηθεί προς τη δική του αποκάλυψη.

Για 5η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Κερατσινίου–Δραπετσώνας και η δημοτική επιχείρησή του, λειτουργεί τρεις θερινούς και έναν χειμερινό κινηματογράφο, με στόχο την ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης, με την καλύτερη ποιότητα στη χαμηλότερη τιμή (4 ευρώ γενική είσοδο).