Τιμώντας την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ), σας προσκαλεί σε μια ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.30-21.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται η θεατρική παράσταση “Sex Trafficking” από την Ομάδα Όνειρο, που βασίζεται σε πραγματικές μαρτυρίες γυναικών – θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων και debate με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές πρόληψης και προστασίας θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων» από πανεπιστημιακή ομάδα debate της Ρητορικής Εταιρείας Ελλάδας.

Παράλληλα, στο φουαγιέ ισογείου του Ιδρύματος θα παρουσιάζονται έκθεση φωτογραφίας του Paolo Patrizi με τίτλο “Migrant Sex Workers”, καθώς και εικαστικό υλικό ευαισθητοποίησης από τον Δ.Ο.Μ., την πρωτοβουλία NOPROJECT και τις Οργανώσεις «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «A21», «ΑΡΣΙΣ», «ACT UP» και «PRAKSIS» (σε συνεργασία με την ΕΔΕΕ και το διαγωνισμό «Cannes Young Lions Greece»).

Πρόγραμμα εκδήλωσης

19.30: Χαιρετισμοί από τον Εθνικό Εισηγητή Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη και τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο.
19.40: Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού ευαισθητοποίησης (video)
19.45: Έναρξη debate με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές πρόληψης και προστασίας θυμάτων εμπορίας ανθρώπων» από πανεπιστημιακή ομάδα debate της Ρητορικής Εταιρείας Ελλάδας
20.05: Ανοιχτή συζήτηση (ερωτήσεις-τοποθετήσεις κοινού)
20.15: Έναρξη Παράστασης «Sex Trafficking» (50′)
21.05: Παρέμβαση του Επικεφαλής του Δ.Ο.Μ. Ελλάδος, κ. Δανιήλ Εσδρά
21.10: Κλείσιμο εκδήλωσης με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού ευαισθητοποίησης (video)

Είσοδος Ελεύθερη
* Απαραίτητη η κράτηση θέσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες-Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 21034185792103418579, Δευ-Παρ:11.00 -14.00

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Break the Chain» του ελculture.gr