Τρεις γυναίκες πρωτοπόροι στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών θα κοσμήσουν το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και αυτό θα είναι το πρώτο γλυπτό για τις γυναίκες που έδωσαν αγώνες το οποίο θα τοποθετηθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης και σε ένα πάρκο με ιστορία 166 ετών.

Το μνημείο που θα στηθεί θα απεικονίζει τις Σούζαν Μπ. Άντονι, Ελίζαμπεθ Κάντυ Στάντον και Σότζερνερ Τρουθ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Σέντραλ Παρκ υπάρχουν 23 αγάλματα ανδρών, που άφησαν το ιστορικό τους αποτύπωμα, αλλά κανένας δεν έχει μέχρι σήμερα τιμήσει τα επιτεύγματα μιας γυναίκας.

Το γλυπτό σύμπλεγμα έχει φιλοτεχνήσει η γλύπτρια Μέρεντιθ Μπέργκμαν και τα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν τον Αύγουστο του 2020.
Είναι μια συμβολική κίνηση καθώς οι γυναίκες θα εισχωρήσουν για πρώτη φορά σε ένα «ανδροκρατούμενο πάρκο», το πιο εμβληματικό της πόλης της Νέας Υόρκης.

Ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε μόνο την Σούζαν Μπ. Άντονι και την Ελίζαμπεθ Κάντυ Στάντον, αλλά ζητήθηκε να εκπροσωπούνται και οι Aφροαμερικανές γυναίκες κάτι που συνέβη με το τρίτο πρόσωπο του έργου την Σότζερνερ Τρουθ. Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή: «Αυτό το άγαλμα μεταφέρει τη δύναμη των γυναικών που εργάζονται μαζί για να επιφέρουν επαναστατικές αλλαγές στην κοινωνία μας».