Μετά τις μεγάλες εκθέσεις των Ανίς Καπούρ και Άι Γουέι-Γουέι, το Μουσείο του Βερολίνου Martin-Gropius-Bau, ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της Γερμανίας και του Βερολίνου, φιλοξενεί την έκθεση “And Berlin Will Always Need You” με τη συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών που εκθέτουν τις χειροτεχνικές πρακτικές τους, φτιαγμένες αποκλειστικά για το χώρο του μουσείου μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Δεσπόζει ανάμεσα σε άλλες η εντυπωσιακή εγκατάσταση της Γιαπωνέζας εικαστικού Chiharu Shiota, η οποία δημιουργεί μοναδικούς κόσμους μέσα από αριστοτεχνικά πλεγμένους ιστούς, κλωστές και χειροτεχνικά υλικά. “Beyond Memory” είναι ο τίτλος του έργου της που καταλαμβάνει όλο το εσωτερικό του Βερολινέζικου μουσείου και με υποβλητικό τρόπο φέρνει σε πρώτο πλάνο λευκά νήματα που δημιουργούν έναν πυκνό «ιστό αράχνης», η οποία καλύπτει το κολοσσιαίο αίθριο του ιδρύματος.

Ως πρώην μουσείο διακοσμητικών τεχνών το Gropius φιλοδοξεί πάντα να συνδέει την εργασία των χειροτεχνών καλλιτεχνών με τη ζωή της σύγχρονης πόλης, φωτίζοντας τις πτυχές τους μέσα από σύμβολα και ιδέες. Την εγκατάσταση συμπληρώνουν κομμάτια χαρτιού σαν σελίδες με υπόλευκο χρώμα και τυπωμένες ασπρόμαυρες εικόνες.