Το φετινό φεστιβάλ μουσικής Γκλάστονμπερι τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί. Το ετήσιο φεστιβάλ, το οποίο επρόκειτο να γιορτάσει την 50ή επέτειό του τον Ιούνιο, ακυρώνεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Με ανακοίνωση της στο twitter, η οργανωτική επιτροπή δήλωσε ότι:

«Λυπούμαστε πολύ που αναγκαζόμαστε να ανακοινώσουμε ότι το Γκλάστονμπερι 2020 ακυρώνεται. Είναι ξεκάθαρο πως αυτή δεν ήταν η τροπή που θέλαμε τα πράγματα να πάρουν. Ακολουθώντας όμως τα νέα κυβερνητικά μέτρα που εκδόθηκαν αυτή την εβδομάδα, σε μία περίοδο ασυνήθιστης κρίσης, αυτή είναι η μόνη μας επιλογή. Ελπίζουμε η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχει βελτιωθεί σημαντικά μέχρι το τέλος Ιουνίου. Οπως και να ’χει, δεν είναι εφικτό να περάσουμε τους επόμενους τρεις μήνες εδώ, με χιλιάδες εργαζόμενους, υλοποιώντας τις υποδομές προκειμένου να υποδεχθούμε περισσότερους από 200.000 φίλους της μουσικής».

Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περίπου 135.000 εισιτήρια για το ιστορικό Φεστιβάλ, που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου. Όσοι έχουν δώσει προκαταβολή για την αγορά εισιτηρίων προτρέπονται από την οργανωτική επιτροπή να προσφέρουν τα χρήματα για το Γκλάστονμπερι της επόμενης χρονιάς. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι τρόποι επιστροφής χρημάτων στους δικαιούχους.