Κείμενο: Μύριαμ Παρασκευοπούλου (Local Music Alert)

Κυριακή πρωί, γκρίζος ουρανός και η Αττική αρνείται να πιστέψει πως το φθινόπωρο είναι για τα καλά εδώ. Αρνούμενη και εγώ την αλλαγή και γκρινιάζοντας στον Ερμή για τη συννεφιά ετοιμαζόμαστε για την καθιερωμένη κυριακάτικη βόλτα μας. Καφές, ακουστικά, περπάτημα. Πάντα κάνουμε μια στάση και πάντα του βάζω να ακούσει από αυτό που ακούω. Τα καλοκαίρια τρώει και λίγο παγωτό, αλλά αυτό είναι μυστικό μην το πείτε.

Σήμερα λοιπόν, είχαμε παρέα μας το νέο single του Alexandr  με τίτλο “Unknown”. Ο Alexandr είναι ένα από τα διαμαντάκια που ανακάλυψα πέρσι, στο ενδιάμεσο της πρώτης από τη δεύτερη καραντίνα. Ο καλλιτεχνικός κλάδος ταλανίστηκε πολύ από την αγριότητα της νέας τάξης πραγμάτων.

Και ενώ εμείς μετρούσαμε καραντίνες και ψάχναμε να βρούμε τα πατήματά μας, κάποιοι συνάνθρωποί μας έμειναν ενεργοί και δημιουργούσαν. Το πρώτο single που άκουσα από τον Alexandr ανήκει στο προηγούμενο ολοκληρωμένο άλμπουμ του “Never Late” και έχει τίτλο “Running”. Για να ακολουθήσει το “I Fall”, το “Divided”, το “Windows”, το “While You Walk” και το “Storm”. Εξεπλάγην ιδιαίτερα με την ποιότητα των παραγωγών του και την κάθε μικρή λεπτομέρεια στα κομμάτια που κάνουν τη δουλειά του να ξεχωρίζει.

Και φτάνουμε στο σήμερα και στο ολοκαίνουριο “Unknown”, το οποίο αποτελεί προπομπό του επερχόμενου ολοκληρωμένου άλμπουμ του, που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2022. Λατρεύω την εισαγωγή αυτού του κομματιού, νομίζω ότι ανήκει και αυτό στο κομμάτι των λεπτομερειών που ανέφερα πριν.

Ήχος γλυκός, που με δυσκόλεψε πολύ να τον κατατάξω σε ένα είδος. Ξεκάθαρα ηλεκτρονικός, ξεκάθαρα ambient, γεμάτος από dreamy vocals και cinematic στοιχεία, ξεκάθαρα υπερβατικός, που στο τέλος αλήθεια δεν με ένοιαζε η ταμπέλα.

Εν αναμονή του επόμενου λοιπόν… Μέχρι τότε όμως, απολαμβάνεις το “Unknown” ανεύθυνα. Μόνο καλό κάνει!