Η Κατερίνα Ευαγγελάτου είναι μια δημιουργός που από βρέφος βρισκόταν στα παρασκήνια, γύρω και πάνω από τη σκηνή. «Φαντάσου ότι 40 ημερών, με πήραν οι γονείς μου σε περιοδεία στο Ισραήλ με το ‘Αμφι-θέατρο’. Μου είχαν βγάλει ένα διαβατήριο τότε για να ταξιδέψω που έλεγε ‘Ευαγγελάτου-αβάπτιστο’, γιατί δεν είχα βαφτιστεί, οπότε πήρα το βάφτισμα του θεάτρου με αυτό το ταξίδι». 

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast «Θεατρικά ευτυχήματα», η δραματολόγος και κριτικός θεάτρου Σοφία Ευτυχιάδου συνομιλεί με τη σκηνοθέτιδα και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Η εκπομπή ιχνηλατεί την πορεία της δημιουργού, εστιάζοντας σε σημαντικούς σταθμούς που την καθόρισαν: η οικογενειακή της παράδοση, οι σπουδές της στο Εθνικό θέατρο, στο Λονδίνο και στο GITIS στη Μόσχα, η σχέση της με τον Λευτέρη Βογιατζή, η αγάπη της για την ποίηση στο θέατρο, για την ανακάλυψη νέων έργων, η καρμική της σχέση με την Επίδαυρο.

Η συνομιλία εστιάζει σε παραστάσεις-σταθμούς στη διαδρομή της σκηνοθέτριας, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μια ζεστή, εξομολογητική συζήτηση που φωτίζει αθέατες περιοχές της ζωής και του έργου μιας σημαντικότατης δημιουργού.

«Όταν ένιωθα απολύτως αποδυναμωμένη από ένα δραματικό γεγονός της ζωής μου, τίποτα δεν μπορούσε να μου δώσει περισσότερη δύναμη από το να μπω στην περιδίνηση μιας πρόβας ή μιας παράστασης»

Ακούστε όλο το podcast εδώ