Με βάση το Μπουένος Άιρες, η ελληνικής καταγωγής εικαστικός Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου υφαίνει σε χαλιά τοπία και εικόνες της φύσης συνδυάζοντας νήματα και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τεχνικές της χειροτεχνίας και γλυπτική. Κάθε κομμάτι που δημιουργεί είναι μια απόδειξη του ενδιαφέροντός της για τη φύση αλλά και ένα δείγμα της προσπάθειάς της να διατηρήσει ζωντανή την εικόνα του φυσικού κόσμου. Τα νήματα που χρησιμοποιεί είναι υπολείμματα από το οικογενειακό εργοστάσιό της, το οποίο κατασκευάζει βιομηχανικά χαλιά για περισσότερα από εξήντα χρόνια.

Στα χαλιά που σχετίζονται με τη φύση καταγράφονται αναμνήσεις από τοπία που έχει επισκεφθεί και αποτελούν τη μεγάλη της παλέτα χρωμάτων και σχεδίων, ενώ λειτουργούν παράλληλα σαν χάρτες για να μας επισημάνουν τις περιοχές που απειλούνται από οικολογικές καταστροφές και εξαφάνιση των ειδών της χλωρίδας και της πανίδας.

Στον αργαλειό της, οι αεροφωτογραφίες των περιοχών που είναι απειλούμενες με εξαφάνιση, γίνονται έργα τέχνης και μια κραυγή διαμαρτυρίας για την αποψίλωση και καταστροφή των δασών, παράλληλα με την έκκληση για τη σωτηρία τους. Η δουλειά της Αλεξάνδρας Κεχαγιόγλου έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα μουσεία και γκαλερί του κόσμου.