Από την Αθήνα της Georgia στην Αθήνα της Ελλάδας. Η ποιήτρια Alicia Stallings γεννήθηκε και σπούδασε στην Αμερική το 1968, η αγάπη της όμως για τον κλασικό ελληνικό πολιτισμό, που αποτέλεσε και αντικείμενο των σπουδών της, την έφερε το 1999 στη χώρα μας, όπου εξακολουθεί να ζει μέχρι σήμερα με την οικογένειά της. Το ποιητικό της έργο έχει ήδη ξεχωρίσει, καθώς έχει λάβει πολλά βραβεία, υποτροφίες και διακρίσεις μεταξύ των οποίων το Pushcart Prize Anthology XXII (1994 & 2000) και το βραβείο Benjamin H. Danks από την Αμερικάνικη Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Stallings αντλεί την έμπνευσή της από την καθημερινή ζωή στην Αθήνα και την αγάπη της για τον κλασικό ελληνικό πολιτισμό. Στα ποιήματά της συχνά συγκρίνει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό με τον σύγχρονο, υπογραμμίζοντας την αντίφασή τους.

Ποιητικές συλλογές και μεταφράσεις:
Archaic Smile (1999) – Richard Wilbur Award
Hapax (Άπαξ) – (2000)
The Nature of Things – Μετάφραση στα αγγλικά του φιλοσοφικού ποιήματος του Λουκρήτιου De Rerum Natura (“Περί της φύσεως των πραγμάτων”)

Η Alicia Stallings θα μιλήσει στο TEDx Thessaloniki 2012, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου, στο Ολύμπιον, με θέμα Το θάρρος της δημιουργίας.

photo credit: John Psaropoulos