Το HBO παρουσιάζει μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο ”Allen v. Farrow” με θέμα την υπόθεση που συντάραξε σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση της θετής κόρης του Γούντι Άλεν, Ντίλαν Φάροου από τον ίδιο, όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 7 ετών.

Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερα μέρη στα οποία παρατίθεται δικαστικό αρχειακό υλικό, ηχητικά αποσπάσματα και συνεντεύξεις από τη Μία Φάροου, την κόρη της με τον σκηνοθέτη Ντίλαν Φάροου, τον γιο της και δημοσιογράφο του New Yorker Ρόναν Φάρου, τη φίλη της οικογένειας Κάρλι Σάιμον, καθώς και του κατήγορου Φρανκ Μάκο, αλλά και άλλων προσώπων – μαρτύρων.

Στόχος του ”Allen v. Farrow” είναι να εμβαθύνει στο σκάνδαλο που ξέσπασε το 1992 με τις κατηγορίες κατά του Γούντι Άλεν, στις δικαστικές διαμάχες που ακολούθησαν μεταξύ του πρώην ζευγαριού για την κηδεμονία των παιδιών τους, καθώς και στον γάμο του Άλεν με τη θετή κόρη της Φάροου, Σουν-Γι Πρεβέν.

Ο ίδιος ο Γούντι Άλεν αρνείται όλες τις κατηγορίες επικαλούμενος γνωματεύσεις ειδικών που εξέτασαν τη θετή κόρη του, συνδυαστικά με το «δύσκολο» διαζύγιο του με τη Μία Φάροου, καθώς εκείνη όπως υποστηρίζει υποκίνησε την εναντίωση των παιδιών του απέναντί του. Καθοριστική για την αναζωπύρωση της υπόθεσης ήταν η κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του ”Apropos of Nothing” με τις διαμαρτυρίες και στάσεις εργασίας να ακολουθούν τότε από υπαλλήλους του εκδοτικού οίκου Hachette στη Νέα Υόρκη, ο οποίος ανέλαβε να κυκλοφορήσει το βιβλίο ενός «κατηγορούμενου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού», όπως δήλωναν.

Η σειρά ντοκιμαντέρ ”Allen v. Farrow” θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Φεβρουαρίου μέσα από τη συχνότητα του HBO με ένα επεισόδιο κάθε Κυριακή. Πρόκειται για ένα έργο δια χειρός Kirby Dick και Amy Ziering, ένα δίδυμο ντοκιμαντεριστών που έχουν καταπιαστεί και στο παρελθόν με τη σκηνοθεσία και την έρευνα πάνω σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Δημιουργοί του ”The Hunting Ground”, μιας ταινίας – ντοκιμαντέρ σχετικά με τα περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης σε πανεπιστημιουπόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, του ”On the Record” με θέμα τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση εναντίον του Russell Simmons, καθώς και του ”The Invisible War”, που πραγματεύεται τη σεξουαλική κακοποίηση στον αμερικανικό στρατό.

Μέσα από τα τέσσερα μέρη του ντοκιμαντέρ θα δοθεί φως στο κατά πόσο επηρεάζεται και επαναξιολογείται το έργο του Γούντι Άλεν ως σκηνοθέτη όλα αυτά τα χρόνια από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν οι εν λόγω κατηγορίες. Πολλά ονόματα του Χόλυγουντ μεταξύ των οποίων οι Greta Gerwig, Colin Firth και Mira Sorvino δήλωσαν δημόσια την άρνηση τους σε μία ενδεχόμενη συνεργασία με τον σκηνοθέτη.

Εν αναμονή λοιπόν της πρεμιέρας του ”Allen v. Farrow” στις 21 Φεβρουαρίου μέσα από τη συχνότητα του HBO.