Η νεαρή σκηνοθέτιδα animation, Έφη Παππά, δημιούργησε μαζί με τον Χρήστο Παπανδρεόπουλο και τον Φίλιππο Θεοδωρίδη ένα ταινιάκι animation για το «Ελεφαντάκι», κομμάτι που ερμηνεύει ο Φοίβος Δεληβοριάς στο δίσκο «Ο Τεμπέλης Δράκος και άλλες ιστορίες…» του Γιώργου Χατζηπιερή που κυκλοφόρησε το 2005.

Η Έφη Παππά είναι απόφοιτη του ΤΕΙ Γραφιστικής Αθήνας, ενώ με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Σκηνοθεσία Animation, στη National Film & Television School. Στο πλαίσιο της πρακτικής της στο ΤΕΙ Γραφιστικής, πραγματοποίησε το animation “1,2 million children”, σε μουσική Μαριέττας Φαφούτη, με το οποίο πήρε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία animation στο διεθνή διαγωνισμό Hong Kong International Mobile Film Awards το 2014.

Όπως γράφει η ίδια σχετικά με το «Ελεφαντάκι»:

«Πέρυσι το καλοκαίρι, εκεί που έπλεα στα μαγευτικά Ιόνια νερά παρέα με τα δελφινοξαδερφάκια μου, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από έναν Τεμπέλη Δράκο. Μου εξήγησε ότι κάπου μέσα σε μια ζούγκλα, μπορεί και στα κοντινά νησιά, μπορεί και όχι, έχει χαθεί ο αγαπημένος του φίλος, Το Ελεφαντάκι. Τα μόνα στοιχεία που ξέρουμε: είναι 420 κιλά και πίνει συνέχεια λεμονάδες. Κάλεσα τους πιστούς μου φίλους και συν-εξερευνητές. Tον αγαπημένο μου Φίλιππο Θεοδωρίδη που ήξερα ότι εξερεύνησε τις ζούγκλες και έχει ανακαλύψει μαγικές λεμονιές και τον Χρήστο Παπανδριόπουλο που ξέρει από ελεφαντάκια και τις ιδιεταιρότητές τους. Πήραμε τα δάση, τα βουνά, ακολουθήσαμε τους αστερισμούς. Με μεγάλη μας χαρά και περηφάνια, σας παρουσιάζουμε τι ανακαλύψαμε.

Γιώργο Χατζηπιερή, aka κύριε Τεμπέλη Δράκε, ευχαριστούμε για το ταξίδι».

Μουσική-Στίχοι: Γιώργος Χατζηπιερής
Τραγούδι: Φοίβος Δεληβοριάς
Ενορχήστρωση: Μάριος Τακούσιης
Σκηνοθεσία Animation – Μοντάζ: Έφη Παππά
Παραγωγή: Ο Τεμπέλης Δράκος 2017
Animation χαρακτήρων: Χρήστος Παπανδρεόπουλος
Σχεδιασμός background: Φίλιππος Θεοδωρίδης

Στίχοι:
Έχω ένα μικράκι ελεφαντάκι
Τετρακόσια είκοσι κιλά
Τρώει εφτά κασόνια μακαρόνια
Κι όλο κάνει τούμπες και γελά
Όταν ανεβαίνει στην τραμπάλα
Με πετάει ψηλά στον ουρανό
Κι όποτε βουτάει στην πισίνα
Φεύγει από μέσα το νερό

Έχω ένα μικράκι ελεφαντάκι
Τετρακόσια είκοσι κιλά
Πίνει εφτά κουβάδες λεμονάδες
Κι όλο κάνει τούμπες και γελά
Παίζουμε τ’ απόγευμα στον κήπο
Τρέξιμο και μπάλα και κρυφτό
Κι ύστερα στο μπάνιο μού πετάει
Με την προβοσκίδα το νερό

Έχω ένα μικράκι ελεφαντάκι
Τετρακόσια είκοσι κιλά
Θέλει κόπο μα θα βρω τον τρόπο
Να το πάρω κάποτε αγκαλιά