55 χρόνια μετά τους Beatles, η Ariana Grande είναι η πρώτη που καταλαμβάνει και τις τρεις πρώτες θέσεις του Billboard Hot 100. Με το “7 Rings” να περνά την τέταρτη εβδομάδα στην κορυφή του chart, το “Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored” να κάνει ντεμπούτο στη δεύτερη θέση και το “Thank U, Next” να ανεβαίνει στη θέση Νο. 3, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια περνά στην ιστορία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Beatles.

Η κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ “Thank U, Next” στις αρχές Φεβρουαρίου ήταν η αιτία που «τάραξε» τα νερά του chart. Το ίδιο το άλμπουμ μόλις έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή του Billboard Top 200, και μάλλον θα μείνει εκεί για αρκετό καιρό.

Η Ariana Grande είναι η δεύτερη περίπτωση στην εξηντάχρονη ιστορία του Billboard που μονοπωλεί τις τρεις πρώτες θέσεις. Πρώτοι ήταν οι Beatles που διατήρησαν την κυριαρχία τους στην κατάταξη για πέντε εβδομάδες, μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 1964 (14, 21, 28 Μαρτίου, 4 και 25 Απριλίου), καταφέρνοντας ακόμη και την κατάκτηση ολόκληρου του Top 5 για μια εβδομάδα. Τα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος που διαμόρφωσαν το ρεκόρ ήταν τα “Can’t Buy Me Love“, “Twist and Shout” και “Do You Want to Know a Secret“.

Στην πρόσφατη ιστορία, ο Drake ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ, στις 14 Ιουλίου 2018, κατακτώντας τις θέσεις 1, 2 και 4 του Hot 100 με τα τραγούδια “Nice for What”, “Nonstop” και “God’s Plan”. Βέβαια, ο Αμερικανός ράπερ δεν έμεινε παραπονεμένος, καθώς έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων τραγουδιών στο Top 10 (επτά στον αριθμό), χάρη στην κυκλοφορία του άλμπουμ του “Scorpion”.