Ένα καταφύγιο τεχνών βρίσκεται από το 2013 στο Ίλιον και γεμίζει με μελωδίες και χρώματα τη γειτονιά, το Artfygio. Βασικός σκοπός του είναι να αποτελέσει καταφύγιο τεχνών, μέσω της προώθησης των τεχνών, κυρίως των παραστατικών (θέατρο και χορός), στην καθημερινότητα των ατόμων και των οικογενειών, με στόχο την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.

Αν θες να χορέψεις και να αυτοσχεδιάσεις (con Tempo)

αν θες να γυμνάσεις σώμα και πνεύμα ( pilates & yoga)

να φτιάξεις τη δική σου παλέτα τεχνών συνδυάζοντας τη μουσική με την κίνηση (arts pallet)

αν θες να συνεχίσεις κλασικά χορεύοντας σε κλασικούς ρυθμούς (All time Classic)

αν θες να συνδυάσεις πολεμική τέχνη και χορό (capoeira)

αν θες να παίξεις και να δημιουργήσεις συνδυάζοντας διαφόρων ειδών υλικά (fairy art)

και όλα αυτά να τ’ αγκαλιάσεις με μουσική (music ante), τότε το Artfygio είναι το δικό σου καταφύγιο.

Η Φιλοσοφία του Artfygio

Για τα παιδιά:

Το Artfygio μέσα από εκπαιδευτικές καλλιτεχνικές δράσεις προσπαθεί να διατηρήσει στα παιδιά τον αυθορμητισμό, να καλλιεργήσει τη φαντασία τους, να εμφυσήσει την αξία των τεχνών ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Η καλλιτεχνική παιδεία συμπληρωματική της επιστημονικής εξασκεί δεξιότητες που επιτρέπουν στα παιδιά να αναπτύξουν με έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο το σώμα και το μυαλό τους.

Μέσα από τη μουσική, τα μουσικοκινητικά παιχνίδια, το μέτρημα της χορογραφίας, τους θεατρικούς και χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς, την πολεμική τέχνης της capoeira και τις εικαστικές αφηγήσεις, τα παιδιά αποκτούν σωστή αντίληψη του χώρου, του ρυθμού, της σειράς (αρχή-μέση-τέλος), της δομής, των σχημάτων και της ευγενούς άμιλλας, ενώ δουλεύουν ταυτόχρονα επάνω στις τεχνικές της ανάλυσης και της σύνθεσης, με βασικό στόχο τη δημιουργική απελευθέρωση του πνεύματος.

Για τους μεγάλους:

Το Artfygio προσπαθεί να καλύψει την ανάγκη του ενήλικα να γυμναστεί και να χαλαρώσει μέσα στην καθημερινότητα όπου εναλλάσσονται πολλές υποχρεώσεις με γρήγορους ρυθμούς και ένταση. Τα άτομα που δουλεύουν από την αρχή έως το τέλος της περιόδου μιας δραστηριότητας βλέπουν μεγάλη βελτίωση στο σώμα και στη διάθεσή τους.

Η yoga για αυτούς που χρειάζονται εσωτερική ηρεμία, διατάσεις και σταδιακή ενδυνάμωση, το pilates για όσους αποζητούν μία πιο εντατική ενδυνάμωση με έμφαση στο κέντρο του σώματος και ο σύγχρονος χορός για όσους αγαπούν τη χορευτική κίνηση και το ρυθμό.

Το πιο ουσιαστικό, όμως, για όλες τις δραστηριότητες ενηλίκων και για όσους συμμετέχουν σε αυτές είναι η θεώρηση και η πεποίθηση πλέον ότι ο χορός, η χαλάρωση, η ενδυνάμωση και οι τέχνες αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους, απαραίτητο για την υγεία και την εσωτερική τους ισορροπία.

Για την οικογένεια:

Το Artfygio προσπαθεί να προωθήσει την συμμετοχή ταυτόχρονα γονέων και παιδιών σε διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις όπως εικαστικά, θεατροπαιδαγωγικά και μουσικοκινητικά εργαστήρια, ενώ φέτος θα ξεκινήσει και δράση «οικογενειακής» capoeira. Η συμμετοχή όλων των μελών μιας οικογένειας σε δράσεις εκτός σπιτιού είναι σημαντική για την συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών.

Οι οικογενειακές δραστηριότητες προσφέρουν ενασχόληση και παιχνίδι με τα παιδιά με δημιουργικό τρόπο, γλυκά συναισθήματα και αναμνήσεις, ενώ στα εργαστήρια υπάρχει πάντοτε κάτι όμορφο στο τέλος για να πάρουμε στο σπίτι και να δείξουμε στις γιαγιάδες και στους παππούδες.

Το Artfygio, με βασικό στόχο τη δημιουργική απασχόληση είναι για όσους θέλουν να δημιουργήσουν και να μοιραστούν την αγάπη για τις τέχνες.

Οι δραστηριότητές στο Artfygio απευθύνονται σε παιδιά, οικογένειες, εφήβους και ενήλικες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ.: 213 0285757 | Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 5Α Ίλιον

site: www.artfygio.gr  | Fb: Artfygio | instagram: Αrtfygio | email: info@artfygio.gr