Η Αθήνα μας ανήκει” φωνάζει το Athens Fringe Live, που επιστρέφει για 5η χρονιά στην πόλη μας, καλώντας μας να συμμετάσχουμε στις δράσεις του!

Το φετινό Athens Fringe Live καταφθάνει στην Αθήνα την 1η Ιουνίου και για έναν ολόκληρο μήνα συγκεντρώνει τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης στο ιστορικό κέντρο βάζοντας χρώμα στην καθημερινότητά μας. Με κέντρο την Τεχνόπολη και το Βρυσάκι, το Live δίνει το παρών στην αρχαία Αγορά, την Πλάκα, τους δρόμους, τα πάρκα και τις πλατείες του κέντρου, ενώ μισθώνει το δικό του “μουσικό” λεωφορείο για κεφάτες διαδρομές.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, το Athens Fringe Live, πρώην Athens Fringe Festival, αποτελεί μια διοργάνωση-σημείο συνάντησης των καλλιτεχνών της πόλης. Το ίδιο το φεστιβάλ μεταμορφώνεται σε μια πλατφόρμα προώθησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Αθήνας, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους δημιουργούς να αναδείξουν τη δουλειά τους ενώ ταυτόχρονα δικτυώνονται με φορείς και μαθαίνουν να συνυπάρχουν με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες. Πάνω από όλα όμως, δίνει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να συνομιλήσουν με την πόλη χρησιμοποιώντας την τέχνη τους.

Το πρόγραμμα του Live περιλαμβάνει παραστάσεις, μουσικά lives, εκθέσεις, παρουσιάσεις, installations, προβολές, παρεμβάσεις, δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, σεμινάρια, παιδικά θεάματα και event στο Fringe Bus. Παράλληλα λειτουργώντας σαν δορυφόροι του Live, το Fringe Agency Fair φέρνει σε επαφή εκπροσώπους από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας με τους νέους δημιουργούς, ενώ το Fringe Round Table σαν μια σύγχρονη στρογγυλή τράπεζα συγκεντρώνει ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες και συζητά για την “Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη” προσπαθώντας όχι μόνο να βρει αλλά και να εφαρμόσει λύσεις.

Αν είσαι νέος καλλιτέχνης και νιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις λίγο την Αθήνα δανείζοντάς της λίγο από το “χρώμα” σου, το Athens Fringe Live 2013 περιμένει τη συμμετοχή σου!