Το στούντιο αρχιτεκτονικής OODA έχει σχεδιάσει ένα κτίριο σε σχήμα κύβου που θα στεγάσει ένα μουσείο αφιερωμένο στη στρογγυλή θεά, την μπάλα και το ποδόσφαιρο, στο οποίο η Πορτογαλία έχει μεγάλη παράδοση.

Σχεδιασμένο ως η έδρα της Liga Portuguesa de Futebol Profissional – τον οργανισμό που διαχειρίζεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, γνωστό και ως Liga Portugal – τα γραφεία και το μουσείο θα χτιστούν στο Πόρτο. Τα κεντρικά γραφεία θα χωριστούν σε δύο βασικά στοιχεία: ένα διώροφο κτίριο που θα καλύπτεται από μια πράσινη στέγη και έναν κύβο που θα φιλοξενεί τα γραφεία.

Το μακρύ κτίριο χαμηλού επιπέδου θα περιλαμβάνει ένα αμφιθέατρο για πάνω από 400 άτομα, ένα μουσείο ποδοσφαίρου και ένα κατάστημα που πωλεί εμπορεύματα από τις 36 ομάδες του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Ο χώρος των γραφείων θα είναι κλειστός με γυάλινες προσόψεις που θα καλύπτονται με επένδυση σε σχήμα εξαγώνου, σαν κυψέλη. Η έδρα της Liga Portugal πρόκειται να χτιστεί στην περιοχή Ramalde του Πόρτο και περιλαμβάνει μια δημόσια πλατεία, η οποία έχει σχεδιαστεί ως χώρος συγκέντρωσης για την περιοχή.

«Είναι ένα έργο με έντονο δημόσιο χαρακτήρα, το οποίο θα τονώσει μια περιοχή της πόλης που μερικές φορές ξεχνιέται, μέσω της κατασκευής ενός θεσμικού κτηρίου, το οποίο είναι ταυτόχρονα αθλητικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό κέντρο», δήλωσε ο João Jesus, αρχιτέκτονας του γραφείου των OODA.