Λίγο πριν από τις γενικές εκλογές, ο Banksy αποκάλυψε το νέο του έργο, μια τοιχογραφία μαγική και μελαγχολική σε ένα τοίχο στη γενέτειρά του, στο Μπέρμιγχαμ, στην οδό Vyse, που σε ένα τοίχο από τούβλα με ασπρόμαυρα χρώματα δυο από τους ταράνδους του Άγιου Βασίλη ανεβαίνουν στον αέρα. Αντί για ένα περίτεχνο έλκηθρο γεμάτο με παιχνίδια, τα ζώα φαίνεται να είναι «δεμένα» σε ένα κοντινό δημόσιο παγκάκι, υπονοώντας ότι το φανταστικό ζευγάρι των ζώων παίρνει έναν άστεγο μαζί του στο νυχτερινό ουρανό.

Είναι μια υπενθύμιση ότι η έλλειψη στέγης έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πριν τις γενικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου αυτή είναι μια υπενθύμιση για ένα ζήτημα που είναι από τα πιο επιτακτικά της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον λογαριασμό του στο instagram ανέβασε ένα βίντεο με τον άστεγο που αποκαλεί Ryan, την ώρα που οι περαστικοί, στη διάρκεια των 20 λεπτών που τραβούσε το βίντεο-  του έδωσαν ένα ζεστό ρόφημα, δύο σοκολατένιες μπάρες και έναν αναπτήρα – χωρίς αυτός να ζητά τίποτα.

Όταν ο άστεγος Ryan ξαπλώνει στο παγκάκι δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι τα μαγεμένα πλάσματα τον μεταφέρουν στο ταξίδι τους στον αστραφτερό ουρανό του Δεκέμβρη.

«Ο Θεός ευλογεί το Μπέρμιγχαμ», αναφέρει ο υπότιτλος. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα από την Shelter, μια φιλανθρωπική οργάνωση που αγωνίζεται για τον τερματισμό της έλλειψης στέγης στην Αγγλία και τη Σκωτία, ανέφερε ότι τουλάχιστον 320.000 άνθρωποι είναι σήμερα άστεγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Μπέρμιγχαμ, την πόλη που επέλεξε ο Banksy για να κάνει το τελευταίο του έργο, 1 στους 73 ανθρώπους ζουν χωρίς στέγη.

tags / ελc news / Banksy