Ο Βρετανός καλλιτέχνης Banksy παρουσίασε ακόμη ένα έργο του εκφράζοντας την αντίθεσή του για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η καινούργια παρέμβαση-δήλωση του Banksy βρίσκεται σε μια πύλη αφίξεων ταξιδιωτών από την Ε.Ε. στο αεροδρόμιο Χίθροου, φέρει την επωνυμία “Keep Ou ” και είναι μέρος της θερινής έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας στο Λονδίνο.

Στην πύλη άφιξης ταξιδιωτών από χώρες τις Ε.Ε., στην οποία τα ρολά είναι κατεβασμένα και έχει μπει λουκέτο, είναι γραμμένες οι λέξεις “Keep Ou “, ενώ ένας αρουραίος, σήμα κατατεθέν του Banksy έχει «βουτήξει» το τελευταίο γράμμα της λέξης, το «Τ»  και προσπαθεί χρησιμοποιώντας το σαν εργαλείο να σπάσει το λουκέτο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Banksy κάνει έργο κατά του Brexit. Ο Banksy ανέβασε στο λογαριασμό του στο instagram πριν λίγο καιρό ένα έργο που δείχνει το βρετανικό κοινοβούλιο ως κοινοβούλιο πιθήκων. Πρόκειται για ένα έργο που όπως λέει το δημιούργησε πριν από δέκα χρόνια και το μουσείο του Μπρίστολ, στο οποίο ανήκει το εκθέτει ξανά. «Αποφασισμένο Κοινοβούλιο. Το έκανα πριν από δέκα χρόνια. Το Μουσείο Μπρίστολ το εκθέτει ξανά για να σηματοδοτήσει την ημέρα Brexit», γράφει ο Banksy. Πέρσι έκανε την αφίσα “Vote to Love”, στην οποία με σπρέι έγραψε το μήνυμά του πάνω σε ένα πλακάτ όπου αρχικά είχε γραφτεί η φράση “Vote to Leave”.

Το έργο του εκτέθηκε στην περσινή θερινή έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας, ενώ στη φετινή, παίρνει μέρος με το “Keep Ou “. Στη θερινή έκθεση της οποίας τα έσοδα από την πώληση των έργων χρηματοδοτούν τη Σχολή Τέχνης της Βασιλικής Ακαδημίας συμμετέχουν εκατοντάδες Βρετανοί καλλιτέχνες.

650 πίθηκοι

Vote to Love