Ένα νέο graphic novel με θέμα τη ζωή και την άνοδο του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά από την street-art στη διεθνή φήμη. Το “Basquiat: A Graphic Novel” είναι το νέο δημιούργημα του Paolo Parisi, που έχει αποτυπώσει τις ζωές μουσικών θρύλων όπως της Billie Holiday και του John Coltrane.

Ο Parisi προτίμησε για την εικονογράφηση μια παλέτα χρωμάτων, περιορισμένη στο κίτρινο, στο πράσινο, στο μπλε και στο κόκκινο, τα χρώματα δηλαδή που είχαν κυρίαρχη θέση στις πρώτες δημιουργίες του Μπασκιά. Ο εικονογράφος επέλεξε τον Μπασκιά για την ιδιαίτερη ζωή του. «Ο Μπασκιά ήταν ένας πανκ καλλιτέχνης, πρωτοπόρος στη δημιουργία τέχνης. Η ζωή του ήταν πολύ σύντομη, αλλά εξίσου έντονη».

Ως καλλιτέχνης που σχεδίαζε κόμικς κατά την παιδική του ηλικία, είναι πιο ταιριαστό στην αποτύπωση της ζωής του να χρησιμοποιηθούν ζωηρά χρώματα και σχέδια. Ο Paolo Parisi μπορεί στις σελίδες του να ξεδιπλώνει το δράμα ενός νέου καλλιτέχνη χαμένου από τα ναρκωτικά, όμως κυρίως θέλει να αποτυπώσει το πνεύμα του καλλιτέχνη. «Όλο το βιβλίο είναι ένα αφιέρωμα σε μια ιδιοφυΐα» λέει ο Parisi.

Μέσα στα καρέ του, ο Parisi συμπεριλαμβάνει σκόρπιες φράσεις από το ημερολόγιο του Μπασκιά. Όπως λέει ο ίδιος, ο Μπασκιά έγραφε, σχεδίαζε και ζωγράφιζε παντού και διαρκώς.

Η ζωή του Μπασκιά έχει ήδη μεταφερθεί στον κινηματογράφο και στο Broadway ως μιούζικαλ.

Το εξώφυλλο του graphic novel