Είναι επίσημο. Στο λαμπερό καστ των πρωταγωνιστών που θα χαρίσουν τη φωνή τους στο ριμέικ του «Βασιλιά των Λιονταριών» (The Lion King) της Disney προστέθηκε και η Beyoncé. Η λαμπερή τραγουδίστρια θα δανείσει την αισθαντική της φωνή στη λιονταρίνα Νάλα, την αγαπημένη του Σίμπα, τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών που θα ζωντανέψει ξανά μέσα από τη φωνή του Ντόναλντ Γκλόβερ.

Την είδηση έφερε στο φως η επίσημη ανακοίνωση της Disney στο Twitter, από την οποία μαθαίνουμε ότι το all – star cast της πολυαναμενόμενης παραγωγής συμπληρώνει ο James Earl Jones σαν Μουφάσα, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στην πρωτότυπη ταινία που κυκλοφόρησε το 1994, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jon Favreau. Ο σκηνοθέτης θα επιχειρήσει μια νέα ματιά στην κλασσική ταινία των λιονταριών του 1994 (με τα πάνω από 968 εκατομμύρια δολάρια συνολικά κέρδη) χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνικές παραγωγής.

https://twitter.com/Disney/status/925853092255551488

Η ταινία προγραμματίζεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούλιο του 2019, ενώ το καστ συμπληρώνουν τα ονόματα των Chiwetel Ejiofor, John Oliver, Seth Rogen και Alfre Woodard.

Ο ιδιοσυγκρασιακός Jon Favreau, ο οποίος πέρυσι σκηνοθέτησε και τη live action μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ «Το Βιβλίο της Ζούγκλας», δήλωσε για το ριμέικ που ετοιμάζεται ότι «είναι όνειρο κάθε σκηνοθέτη να συγκεντρώσει μία τόσο ταλαντούχα ομάδα για να δώσει πνοή σ’ αυτήν την κλασσική ιστορία».

Φαίνεται αναπόφευκτο ο σκηνοθέτης να μην διατηρήσει στο ριμέικ μερικά από τα αξιομνημόνευτα τραγούδια του Elton John και του Tim Rice από τον «Βασιλιά των Λιονταριών» του 1994, όπως το «Circle of Life», το «Can you feel the love tonight» και φυσικά το «Hakuna Matata». Από την άλλη, με την Beyoncé στο cast, όλα δείχνουν πως η παραγωγή προσανατολίζεται στη δημιουργία νέων τραγουδιών και σε μια ανατρεπτική διασκευή των παλιών κλασσικών, τα οποία η δημοφιλής τραγουδίστρια θα ντύσει με τη φωνή της, εκτός από το ρόλο της Νάλα.