Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών η Σουηδέζα ηθοποιός Μπίμπι Άντερσον, μία από τις πρωταγωνίστριες του σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η κόρη της Τζένι Γκρέντε Ντάχλστραντ.

Η Μπίμπι Άντερσον γεννήθηκε το 1935 στη Στοκχόλμη και σπούδασε υποκριτική στη σχολή Gösta Terserus, στη Βασιλική Δραματική Σχολή της Στοκχόλμης. Η πρώτη της συνεργασία με τον διάσημο σκηνοθέτη Ίγκμαρ Μπέργκμαν του οποίου υπήρξε μούσα και σταθερή πρωταγωνίστρια, έγινε όταν η Άντερσον ήταν 15 ετών και πρωταγωνίστησε στα  διαφημιστικά σποτ του σκηνοθέτη για τη σουηδική μάρκα σαπουνιού Bris.

Έκτοτε πρωταγωνίστησε ανάμεσα σε άλλες στις ταινίες του «Περσόνα», «Η Έβδομη Σφραγίδα», «Το πάθος», «Άγριες φράουλες», «Η επαφή», «Χαμόγελα καλοκαιρινής νύχτας» και «Σκηνές από έναν Γάμο». Μαζί με την Λιβ Ούλμαν είναι οι πιο γνωστές και προβεβλημένες ηθοποιούς της Σουηδίας.

Για το ρόλο της στην ταινία «Στο Κατώφλι της Ζωής» κέρδισε το Βραβείο Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ για την ταινία “The Mistress” κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Α’ Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Για την ερμηνεία της στην «Περσόνα» προτάθηκε για το βραβείο BAFTA Α’ Γυναικείου ρόλου.

Η Μπίμπι Άντερσον συμμετείχε σε πολλές ταινίες και άλλων σκηνοθετών όπως «Το Γράμμα του Κρεμλίνου», «Η γιορτή της Μπαμπέτ» και «Κουιντέτο», ενώ διέπρεψε σε κλασικούς ρόλους στο θέατρο. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2009, όταν υπέστη εγκεφαλικό που την άφησε μερικώς ανάπηρη.