Από τις 9 έως και τις 15 Μαΐου 2016, το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου «γιορτάζει» για 9η συνεχόμενη χρονιά το Bob Theatre Festival και το Bios συμπράττουν και αυτή τη χρονιά, φέρνοντας επιτυχημένες παραστάσεις, πρεμιέρες, stand-up comedy, συναυλίες, πάρτι, πολλές εκπλήξεις και… το διαγωνισμό Scratch Night.

Συμμετοχή, πώς, πού, πότε:
Το πρώτο βήμα είναι να υπάρχει η ιδέα και η βασική ομάδα για μία παράσταση. Η ομάδα μπορεί τότε να συμπληρώσει την αίτηση του διαγωνισμού και να τη στείλει το αργότερο μέχρι την 4η Απριλίου 2016. Η αίτηση και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.bobfestival.gr.

Στη συνέχεια, η επιτροπή του φεστιβάλ θα επιλέξει 10-15 ομάδες, οι οποίες και θα διαγωνιστούν στο 9ο Bob Theatre  Festival. Οι επιλεγμένες ομάδες έχουν ένα μήνα για να ετοιμάσουν ένα 15λεπτο (Scratch) από την παράστασή τους. Τα διαγωνιζόμενα Scratch θα παρουσιαστούν όλα μαζί στο φεστιβάλ από τις 9 έως τις 15 Μαΐου, σε προκριματικούς και τελικούς. Εκεί, το κοινό και η επιτροπή του Bob Theatre Festival, θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν το καλύτερο Scratch.

Έπαθλο:
Η νικήτρια ομάδα κερδίζει 500€ για έξοδα παραγωγής, σεμινάρια δραματουργίας και παραγωγής από τους AbOvo, αλλά και την ένταξή της στο φθινοπωρινό πρόγραμμα του Βios με την ολοκληρωμένη της πια παράσταση.

Λίγα λόγια για το Scratch Night:
Είναι διαγωνισμός που απευθύνεται σε νέες ομάδες, που έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει από τις δραματικές σχολές ή φοιτούν ακόμα. Στόχος είναι να δοθεί μια μοναδική ευκαιρία, όχι μόνο στους νικητές, αλλά γενικά στις νέες ομάδες που συμμετέχουν, να δοκιμάσουν ελεύθερα τις δημιουργικές και εκτελεστικές τους δυνατότητες μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο κοινό.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2010 και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ. Όλα αυτά τα χρόνια, οι διαγωνισμοί έχουν διεξαχθεί με επιτυχία καθώς όχι μόνο οι νικήτριες ομάδες αλλά και πολλές από αυτές που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν, εξακολουθούν να εξελίσσονται, κάνοντας πλέον τη δεύτερη ή και την τρίτη τους παραγωγή.

Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ομάδες Cheek Bones, Ha!, Ηλία Βογιατζηδάκη, C for Circus, ΡαΚούν, 4frontal.

Πληροφορίες:
Αίτηση στο www.bobfestival.gr
Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 4 Απριλίου 2016
Διάρκεια φεστιβάλ: 9 έως 15 Μαΐου 2016